Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Partiju reitingi: Par Saskaņu Saeimas vēlēšanās šobrīd balsotu 23%

Ja Saeimas vēlēšanas notiktu šodien, populārākā no partijām joprojām būtu opozīcijā esošā Saskaņa ar 23% vēlētāju atbalstu, kas ir augstākais partijas reitings kopš aizvadītā gada pavasara, liecina pētījumu centra SKDS aprīļa pirmajā pusē veiktās aptaujas rezultāti. Otrā būtu premjera Māra Kučinska pārstāvētā ZZS ar 14,6% balsu, savukārt trešo vietu ieņemtu ZZS koalīcijas partnere nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), pirmdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

Ceturtā populārākā, turklāt piedzīvojot diezgan strauju popularitātes kāpumu, ir Latvijas Reģionu apvienība (LRA), par kuru būtu gatavi balsot 5,1 iedzīvotāju, bet Vienotību šobrīd atbalstītu vien 4,1%. Pēdējās vietas reitingā ieņem Artusa Kaimiņa partija KPV LV ar 3,8%, No sirds Latvijai ar 2,2% un Jaunā konservatīvā partija ar 2% atbalstu. 

Sociologs un SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš pieļauj, ka tuvojošās pašvaldību vēlēšanas daļēji ir ietekmējušas Saskaņas un LRA reitingu pieaugumu, jo iedzīvotāji aktīvāk sākuši domāt par savu izvēli pašvaldību vēlēšanās, tāpēc pievērsuši lielāku uzmanību politiskajiem procesiem kopumā. 

"Es domāju, ka tas ir atstājis iespaidu uz vienas, otras, trešās partijas popularitāti. Jādomā, ka arī LRA popularitātes pieaugums, iespējams, ar to ir saistīts. No vienas puses mēs redzam to, vismaz man šķiet, ka publiskajā telpā šīs partijas līderis (Mārtiņš Bondars) ir ļoti, ļoti redzams. Jādomā, ka šobrīd cilvēki viņu arī vairāk pamana, tāpēc, ka viņi vairāk tam visam pievērš uzmanību," komentēja Kaktiņš.

Sociologs arī atzina, ka Saskaņas popularitātes pieaugums viņam bijis neliels pārsteigums: "Likās, ka viņu vēlētāju bāze ir diezgan stabila un viņiem šo vēlētāju ir daudz. Attiecīgi, ja tev ir daudz, tad ir grūti kaut ko papildu dabūt klāt." 

Pēc pagājušā gada beigās un šā gada sākumā piedzīvotā iespaidīgā krituma turpina atgūties arī ZZS reitings. Savukārt vērā ņemamu reitinga kritumu piedzīvojusi Nacionālā apvienība, kurai atbalsts ierasti svārstās 8-10% robežās. Nu tas nokritis līdz 6,4%.

Jāņem vērā, ka samērā augsts ir arī neizlēmušo skaits - 24,1%. Latvijas Televīzija vēsta, ka, pārdalot proporcionāli neizlēmušo vēlētāju balsis minētajām partijām, Saskaņa Saeimā iekļūtu jau ar 36,2% atbalstu, bet ZZS atbalstītu 23% vēlētāju, kamēr NA - 10,1%. Tāpat Saeimā iekļūtu arī Latvijas Reģionu apvienība, Vienotība un KPV LV.

Tāpat 12,4% aptaujāto atzina, ka 13.Saeimas vēlēšanās, kas gaidāmas nākamgad oktobrī, neplāno piedalīties.

Top komentāri

loģiski
l
Ja tērē vairāk par miljonu eiro nodokļu maksātāju naudas gadā sevis reklamēšanai, tad rezultāts ir redzams
Kuzja un Muris
K
SKDS aptaujās Latvijas valsts sabotieru centram vienmēr ir labi rezultāti. Nez ko tas varētu nozīmēt?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
''SASKAŅA'' > LATVIEŠU SLEPKAVU PARTIJA !!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas