Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Policijas šefs: specvienība Bauskā spēku nelietoja

Akcijas ir savlaicīgi jāpiesaka, un tām jānotiek likumā noteiktajā kārtībā, intervijā Latvijas televīzijas 100.pantam uzsvēra Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins. Viņš skaidroja, kāpēc tika pieņemts lēmums šodien uz Bausku nosūtīt speciālo vienību Alfa.

Alfa neesot bijusi pilnā ekipējumā – nebija ne steku, ne vairoga. "Viens no tiltiem bija jāatbrīvo," specvienības nosūtīšanu pamatoja V.Voins. Spēks Bauskā pret cilvēkiem netika lietots, to pašu būtu varējusi panākt vietējā policija, sastājoties ķēdē, viņš uzsvēra. 

V.Voins teica, ka pavēli par specvienības nosūtīšanu un Bausku, kur cilvēki bloķēja divus tiltus un tādējādi satiksmi, parakstīja viņš. Pēc Valsts policijas šefa teiktā, tas veikts arī protestētāju drošības dēļ, jo kāds no autovadītājiem, kas akcijas dēļ bija spiests gaidīt sastrēgumā, varējis kļūt nepacietīgs.

Valsts policijas priekšnieks teica, ka ceļu bloķēšanas akcija varētu notikt arī bez specvienības, ja baušķenieki to būtu likumā noteiktajā kārtībā saskaņojuši. Tad policija būtu savlaicīgi izvietojusi ceļu regulatorus un būtu brīdinājusi autovadītājus. "Visdrīzāk, tiktu pieņemts lēmums nevienu nesūtīt, ja otrs tilts būtu brīvs," sacīja V.Voins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas