Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Politoloģe: Divas partijas pirms vēlēšanām izmanto negodīgus paņēmienus

Ir pilnīgs pamats aizdomām, ka divas partijas – Par labu Latviju! un Saskaņas centrs - izmanto negodīgus paņēmienus ceļā uz vēlēšanām, saka Sabiedrības politikas centra _Providus _pētniece politoloģe Iveta Kažoka, kura nodarbojas ar mediju monitoringu priekšvēlēšanu laikā.

«Mēs redzam ļoti daudzus aizdomīgus gadījumus, kad avīžu lappusēs un ēterā parādās, iespējams, apmaksāti materiāli. Protams, mēs to pierādīt nevaram, taču savā blogā portālā Politika.lv mēs cenšamies to fiksēt,» intervijā laikrakstam Telegraf ceturtdien saka I.Kažoka.

Šajā ziņā, pēc viņas teiktā, līdere ir partiju apvienība Par labu Latviju!, otrajā vietā ir Saskaņas centrs. «To, ko raksta avīzes Vesti segodņa, Čas, to, ko rāda telekanāls PBK – es pat nevaru nosaukt par «neprofesionāliem materiāliem». Pēc visām pazīmēm liekas – tā ir reklāma,» spriež I.Kažoka.

Politoloģe, laikraksta taujāta, arī norāda, ka partiju priekšvēlēšanu reklamēšanās šogad sākusies ļoti vēlu. Viņa to nosauc par novēlotu startu. Tikai nesen televīzijās parādījušās partiju reklāmas, kas ir pats dārgākais prieks – šogad TV par politiskajām reklāmam, pēc I.Kažokas informācijas, prasot maksāt pat trīs reizes vairāk nekā par komercreklāmām.

Kāpēc tā partijas tik vēlu sākušas reklamēties, I.Kažokai ir savs skaidrojums. Viņa domā, ka tās tomēr bīstas pārkāpt likumā atļauto priekšvēlēšanu izdevumu limitu, jo šogad pēc likumā izdarītajiem grozījumiem pirmo reizi Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs, konstatējot priekšvēlēšanu aģitācijas pārkāpumus, var pārtraukt jebkuru aģitācijas kampaņu.

I.Kažoka atzīmē, ka partijas aizliegumu cenšas apiet citādi. Raksturīgi piemēri ir Rīgas brīvostas jubilejas reklāma, kurā parādās arī Rīgas vicemērs un partiju apvienības Par labu Latviju! premjera amata kandidāts Ainārs Šlesers, ļoti vērienīgi reklamējas Ventspils, tādējādi dziedot slavas dziesmas, protams, arī tās mēram Aivaram Lembergam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas