Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Priekšvēlēšanu diskusiju maratonu sāk Vēlēšanu reformas biedrība

Jau ceturtdien, 26.augustā, plkst. 17 ar diskusiju Kuldīgas kultūras centrā sāksies Vēlēšanu reformas biedrības rīkotās vēlētāju – deputātu kandidātu diskusijas, informē Vēlēšanu reformas biedrības izpilddirektors Indulis Bērziņš.

Šīs būs pirmās Saeimas vēlēšanas Latvijas vēsturē, kad deputātu kandidātus var pieteikt tikai vienā vēlēšanu apgabalā, tādēļ katrā diskusijā piedalīsies vadošie deputātu kandidāti no tām apvienībām, kurām pēc jaunākajiem socioloģiskiem pētījumiem un 9.Saeimas vēlēšanu rezultātiem attiecīgajā apgabalā ir reālas iespējas iegūt vismaz 5% vēlētāju balsu.

Diskusiju Kuldīgā vadīs radio žurnālists Aidis Tomsons, un tajā savu dalību ir apstiprinājuši četru apvienību Kurzemes vēlēšanu apgabala vadošie deputātu kandidāti - Solvita Āboltiņa (Vienotība), Valērijs Agešins (SC), Ainārs Baštiks (Par labu Latviju!) un Jānis Iesalnieks (Visu Latvijai!-TB/LNNK).

Kā informē I.Bērziņš, diskusijas ilgums paredzēts aptuveni 2,5 stundas, un tajās lielākais laiks būs atvēlēts katras pilsētas sabiedrības un organizāciju pārstāvju iepriekš sagatavotiem jautājumiem un publikas jautājumiem pie kopējā mikrofona.

Nākamās diskusijas notiks 9.septembrī Valmierā, 14.septembrī Jelgavā, 15.septembrī Rēzeknē un 20.septembrī Rīgā. Visu diskusiju sākuma laiks – plkst. 17.

Lai diskusijās visiem apvienību pārstāvjiem būtu vienādi „spēles noteikumi”, Vēlēšanu reformas biedrība ir izstrādājusi vadlīnijas.

Diskusijas rīko Vēlēšanu reformas biedrība sadarbībā ar reģionālajiem laikrakstiem Kurzemnieks, Liesma, Zemgales Ziņas un Rēzeknes Vēstis, kā arī Vidzemes augstskolu un Rēzeknes augstskolu. Diskusijas finansiāli atbalsta Konrāda Adenauera fonds.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DISKUSIJU VADLĪNIJAS

Priekšvēlēšanu diskusiju vadlīnijas lasiet šeit.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas