Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Psihoterapeits: Zatlers nesaprot, ka viņš nevar garantēt partijas nepieciešamību

Eksprezidents Valdis Zatlers īsti nesaprot, ka viņš nevar garantēt to, ka Zatlera reformu partija (ZRP) būs progresīva un vajadzīga, jo to var izdarīt tikai viņa tuvāko domubiedru loks, šādu viedokli pauda psihoterapeits Viesturs Rudzītis.

"Es baidos, ka pēkšņā tautas atzinība, ko Zatlers ir saņēmis, viņam ir sagrozījusi galvu. Ļoti ilgi būt nepopulāram un pēkšņi vienā brīdī būt populāram - tas nav tik vienkārši. Ja mani uzaicinātu iestāties partijā, kuras nosaukumā ir Zatlers vai Bērziņš, man būtu ļoti jocīgi. Tas nozīmētu, ka daži partijā ir svarīgāki nekā es," Rudzītis.

Arī viņš, līdzīgi kā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) profesore un bijusī politiķe Ilga Kreituse, ZRP saskata zināmas analoģijas ar Joahima Zīgerista partiju.

Rudzītis pieļauj, ka mārketinga speciālisti ieteikuši Zatleram partijas nosaukumā izmantot savu vārdu un varbūt tas attaisnosies mārketinga aktivitātēs, bet no politikas loģikas un psiholoģiskā viedokļa būs ļoti muļķīgi, ja partijas nosaukumā paliks Zatlera uzvārds.

"Ir diezgan skaidrs, ka Zatlers nav politiķis un viņa zināšanas un intelekts ir ļoti specifisks, kas ir ļoti piemērots ārsta profesijai, nevis politiķim. Tie cilvēki, kuri sarunājas ar viņu, strādā publiskajā sektorā, ātri saprot, ka Zatlers nav un nekad nebūs politiķis. Politika ir ciniska lieta, uz sabiedrību ir jāskatās kā ar rentgenu. Turklāt izglītībai ir jābūt citādākai. Zatleram nav pietiekamu zināšanu par vēsturi un sabiedriskajiem procesiem pasaulē, viņa skatījums ir ļoti šaurs. To redz jebkurš prātīgs cilvēks, un tas atbaida pievienoties ZRP," teica Rudzītis.

Psihoterapeits savā blogā rakstā, ka par Zatleru jau viss daudzmaz skaidrs - viņš var būt partijas seja un populistisku runu teicējs, bet ne jau sistēmisks domātājs, stratēģis un gudrs politiskā šaha spēlētājs. "No cilvēkiem viņam apkārt būs atkarīgs, vai jaunā partija būs kaut kas līdzīgs Zīgerista savulaik Saeimā ievestajai apjukušu ļaužu grupiņai, vai tomēr mēs esam liecinieki nopietna pilsoniski demokrātiska spēka tapšanai. Vismaz pagaidām nerodas iespaids, ka Zatlers spēj nopietnus cilvēkus pārliecināt riskēt ar savu reputāciju un iesaistīties veidojumā, kura nosaukums man izklausās drīzāk kā diagnoze. Zatlera partija! Tātad tomēr viena cilvēka strukturēta grupa. Tātad aicinājums visu zemju atkarīgajiem apvienoties, lai parādītu ekspluatatoriem un apspiedējiem viņu īsto vietu," savas mājaslapas blogā raksta Rudzītis.

Kā ziņots iepriekš, iekļaujot partijas nosaukumā bijušā Valsts prezidenta Zatlera uzvārdu, ZRP veidotāji vēlējušies skaidri un nepārprotami norādīt, "ar kura cilvēka personisku izlēmību un rīcību ir aizsākušās pārmaiņas Latvijas valstī".

"Zatlers ir pirmais un līdz šim vienīgais Latvijas politiķis atjaunotās neatkarības laikā, kurš izšķīries par tik radikālu soli, rosinot atlaist Saeimu un aicinot cilvēkus aktivizēties, rīkoties un nepieļaut iepriekšējās kļūdas," uzsvēra ZRP komandas pārstāve Daiga Holma. Zatlers bija trešais atjaunotās Latvijas prezidents, tātad pirms viņa līdzīgi rīkoties varēja divi cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas