Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Saeima nelems par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministram Kozlovskim

Ņemot vērā nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) lēmumu atsaukt parakstus par iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (RP) demisiju, 25.martā plānotā Saeimas ārkārtas sēde nenotiks.

Saeimas Prezidijs piektdien nolēma atcelt iepriekšējo lēmumu par parlamenta ārkārtas sēdes sasaukšanu, informēja Saeimas Preses dienestā.

Kā ziņots, VL-TB/LNNK nolēma dot Kozlovskim trīs mēnešu "pārbaudes laiku", sacīja VL-TB/LNNK līderis, Saeimas deputāts Raivis Dzintars.

Dzintars skaidroja, ka šajā laikā nacionālā apvienība sagaida no ministra "visaktīvāko darbību", lai sakārotu likumisko bāzi, nodrošinot, ka turpmāk piemiņas pasākumos, tostarp 16.martā, nebūtu iespējama "šāda zaimošana un pasākuma traucēšana", kā tas noticis šogad. Tāpat esot būtiski nodrošināt kārtību kopumā šādos pasākumos, piemēram, 9.maijā, uzsvēra Dzintars.

Kozlovskis par nacionālās apvienības lēmumu uzzināja no aģentūras LETA, taču atzina, ka Iekšlietu ministrija (IeM) ir gatava izstrādāt likumdošanas izmaiņas, lai nākotnē nepieļautu vienlaikus notiekošus konfrontējošus pasākumus. Tajā pašā laikā ministrs atgādina, ka normatīvo aktu uzlabošana nav atkarīga tikai no ministrijas, bet koalīcijas un Saeimas kopumā, jo likumus taču apstiprina parlaments.

Kā ziņots, nacionālā apvienība iepriekš pieprasīja Kozlovska demisiju saistībā ar ministra rīcību 16.martā. VL-TB/LNNK uzskata, ka policijas rīcība, "pieļaujot latviešu leģionāru klaju zaimošanu pie Brīvības pieminekļa, bija nepieļaujams notikums, kas nekad vairs nedrīkst atkārtoties".

Kozlovskis vakar pēc tikšanās ar SC deputātiem žurnālistiem norādīja, ka saprot situāciju un atvainojas cilvēkiem, kurus aizvainoja troksnis 16.marta pasākumā. Kā skaidroja Kozlovska padomniece Daiga Holma, ministra atvainošanās nebūt nenozīmē to, ka policisti 16.marta pasākumos būtu rīkojušies nepareizi, bet gan to, ka ir jārada tiesiskais regulējums, lai nākotnē šādas situācijas neatkārtotos. "Vienlaicīgi aicinu kolēģus un deputātus steidzamības kārtā virzīt Iekšlietu ministrijas izstrādātos un jau 2012.gada vidū aktualizētos grozījumus likumā "Par sapulcēm, piketiem un gājieniem"," sacīja Kozlovskis.

Jau ziņots, ka politiskā apvienība Saskaņas centrs (SC) piektdien paziņoja, ka neatbalstīs iekšlietu ministra Riharda Kozlovska demisiju. Līdz ar to Kozlovskis varētu saglabāt savu amatu, pat ja balsojums par demisiju notiktu, jo to neatbalstīs arī Reformu partija (RP), Vienotība un pie frakcijām nepiederošie deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas