Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Saeimas Enerģētikas apakškomisiju varētu vadīt opozīcijas pārstāvis Zariņš

Politiķi ir panākuši vienošanos par to, ka Saeimas Enerģētikas apakškomisiju varētu vadīt Saeimas deputāts, bijušais Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas loceklis Ivars Zariņš (SC), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Zariņš aģentūrai LETA atzina, ka ir notikušas "netiešas sarunas" par to, ka viņš būtu viens no iespējamajiem Enerģētikas apakškomisijas vadītājiem, taču oficiālu piedāvājumu viņš neesot saņēmis. Deputāts šāda piedāvājuma saņemšanas gadījumā ir gatavs apsvērt iespēju vadīt apakškomisiju, un viņam arī esot redzējums par prioritātēm enerģētikas jomā.

Apvienības Saskaņas centrs pārstāvis uzskata, ka Latvija pašlaik koncentrējas uz pārāk daudziem enerģētikas projektiem, tāpēc ir jāizanalizē, vai tas viss valsts tautsaimniecībai ir vajadzīgs un vai šos projektus paredzēts ieviest pareizā kārtībā. Apakškomisija strādātu pie tādiem jautājumiem kā iesaistīšanās Visaginas atomelektrostacijas būvniecībā, sašķidrinātās gāzes termināļa izveidošana, elektrības starpsavienojumu izveidošana ar Zviedriju vai Somiju, kuri uz Latviju varētu iet caur kādu no pārējām Baltijas valstīm. Tāpat būtu jārunā par zaļās enerģijas tehnoloģiju izmantošanas nepieciešamību.

Zariņš uzsvēra, ka minētajiem enerģētikas projektiem ir jākalpo tautsaimniecības vajadzībām un ir jāievieš skaidrība, kuru no tiem īstenošana ir Latvijas prioritāte.

Politiķis gan atzīmēja, ka viņš kā opozīcijas pārstāvis nevar apgalvot, kurš vadīs apakškomisiju. "Jūs jau zināt, kā šajā valstī notiek - kamēr nav noskanējis zvans, par ātru lekt nevajag," komentējot savas izredzes kļūt par apakškomisijas vadītāju, uzsvēra deputāts.

Enerģētikas apakškomisijas veidošanas mērķis ir pie liela darba apjoma sadalīt darbus, taču tās darba kārtību lielā mērā noteiks apakškomisijas vadītājs, aģentūrai LETA sacīja Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis (ZRP).

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas konsultants Andris Capāns skaidroja, ka apakškomisijas darbības stratēģiju un pamatuzdevumus nosaka "lielā" komisija, bet apakškomisijas priekšsēdētājs izvēlas darbības taktiku.

Kā ziņots, ņemot vērā enerģētikas jautājuma aktualitāti, parlamentā paredzēts veidot īpašu enerģētikas jautājumiem veltītu apakškomisiju, par to 12.janvārī Valsts prezidentu Andri Bērziņu informēja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas