Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Solvita Āboltiņa

Saeimas Nacionālās drošības komisiju turpmāk vadīs Solvita Āboltiņa (Vienotība), portālu Diena.lv informēja Saeimas Preses dienests.Āboltiņas kandidatūru šajā amatā atbalstīja pieci deputāti, bet pret – viens - Mārtiņš Bondars (Latvijas Reģionu apvienība, LRA). Nacionālās drošības komisijā strādās arī komisijas priekšsēdētājas biedrs Kārlis Seržants (ZZS), bet komisijas sekretārs būs Ringolds Balodis (No sirds Latvijai, NSL).

Nacionālās drošības komisijā strādās arī deputāti Mārtiņš Bondars (LRA), Ināra Mūrniece (nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK) un Valērijs Agešins (Saskaņa).Zināmi vēl vairāku komisiju vadītāji - Saeimas Juridisko komisiju turpmāk vadīs Gaidis Bērziņš (nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK), bet par komisijas priekšsēdētāja biedri ievēlēta Inese Lībiņa–Egnere (Vienotība), bet par komisijas sekretāru - Valērijs Agešins (Saskaņa). Juridiskajā komisijā strādās arī deputāti Solvita Āboltiņa (Vienotība), Inga Bite (LRA), Gundars Daudze (ZZS), Andrejs Elksniņš (Saskaņa), Andrejs Judins (Vienotība), Jūlija Stepaņenko (Saskaņa) un Juris Vectirāns (ZZS).Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju vadīs Kārlis Šadurskis (Vienotība). Par komisijas priekšsēdētāja biedru šodien tika ievēlēts Imants Parādnieks (NA), bet par sekretāru - Jānis Trupovnieks (ZZS). Komisijā arī strādās deputāti Mārtiņš Bondars (LRA), Ints Dālderis (Vienotība), Vjačeslavs Dombrovskis (Vienotība), Aleksandrs Kiršteins (NA), Igors Pimenovs (Saskaņa), Edgars Putra (ZZS), Ivans Ribakovs (Saskaņa) un Inguna Sudraba (NSL).Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pirms Saeimas balsojumiem izskata likumprojektus, kas saistīti ar valsts budžetu, finansēm un nodokļiem. Tāpat komisija skata ziņojumus par valsts ekonomikas attīstības tendencēm, problēmām un nākotnes perspektīvām. Komisija skata arī Finanšu ministrijas ziņojumus par valsts ekonomisko situāciju un budžeta izpildi.Savukārt Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti ceturtdien par komisijas priekšsēdētāju ievēlēja Romānu Naudiņu (NA). Naudiņš iepriekšējā valdībā bija vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs. Par komisijas priekšsēdētāja biedru deputāti šodien ievēlēja Ingmāru Līdaku (ZZS), savukārt par sekretāru – Edvardu Smiltēnu (Vienotība). Tāpat komisijā strādās deputāti Inesis Boķis (Vienotība), Jānis Klaužs (ZZS), Armands Krauze (ZZS), Ilmārs Latkovskis (NA), Dainis Liepiņš (LRA), Aivars Meija (NSL), Artūrs Rubiks (Saskaņa), Jānis Urbanovičs (Saskaņa), Dzintars Zaķis (Vienotība) un Ivars Zariņš (Saskaņa).Saeimas Sociālo un darba lietu komisiju 12.Saeimā vadīs Zaļo un Zemnieku savienības (ZZS) pārstāve Aija Barča, kas to vadīja arī iepriekšējā Saeimas sasaukuma laikā. Viņas vietnieks būs Einārs Cilinskis (NA), savukārt sekretāra amatā ievēlēts Vitālijs Orlovs (Saskaņa). Komisijā strādās arī Mārtiņš Šics (LRA), Silvija Šimfa (NSL), Romualds Ražuks (Vienotība), Hosams Abu Meri (Vienotība), Andris Buiķis (NA), Andrejs Klementjevs (Saskaņa), Marjana Ivanova-Jevsejeva (Saskaņa), Andris Siliņš (ZZS) un Andris Bērziņš (ZZS).

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētāja amatā ceturtdien iecelts Ainars Latkovskis (Vienotība), kurš šo komisiju vadīja arī parlamenta iepriekšējā sasaukuma laikā, par komisijas priekšsēdētāja vietnieku ar balsu vairākumu ievēlēja Raimondu Bergmani (ZZS), bet Kārli Krēsliņu (NA) ievēlēja par komisijas sekretāru. Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā ievēlēti arī Jānis Ruks (LRA), Ringolds Balodis (NSL), Aleksejs Loskutovs (Vienotība), Veiko Spolītis (Vienotība), Kārlis Krēsliņš (NA), Edvīns Šnore (NA), Zenta Tretjaka (Saskaņa), Jānis Ādamsons (Saskaņa, Mihails Zemļinskis (Saskaņa), kā arī Kārlis Seržants (ZZS).

Savukārt Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisiju vadīs Māris Kučinskis (ZZS), viņa vietnieks būs Jānis Dombrava (NA), bet sekretārs - Ints Dālderis (Vienotība). Komisijā strādās arī Jānis Ruks (LRA), Silvija Šimfa (NSL), Ilze Viņķele (Vienotība), Dzintars Zaķis (Vienotība), Juris Šulcs (Vienotība), Einārs Cilinskis (NA), Andris Buiķis (NA), Ivars Zariņš (Saskaņa), Sergejs Potapkins (Saskaņa), Boriss Cilevičs (Saskaņa), Jānis Tutins (Saskaņa), Ainārs Mežulis (ZZS), Jānis Trupovnieks (ZZS) un Artis Rasmanis (ZZS).

Kučinskis, komentējot komisijas uzdevumus, teicis, ka sāpīgs punkts diskusijās būs finansējums zinātnei, vēsta BNS. Komisijas mērķis un vīzija būs izveidot stratēģiskās plānošanas, vadīšanas un izpildes uzraudzības mehānismu, ko koordinēs parlaments. Viens no uzdevumiem būs izvērtēt Pārresoru koordinācijas centra ziņojumu, kas veicis monitoringu par Nacionālā attīstības plāna gaitu.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli parlamentā darbojas 16 komisijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas