Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Saeimas vēlēšanās startēs velna ducis - 13 partiju kandidātu saraksti

Lai arī Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 10.Saeimas vēlēšanu sarakstu iesniegšanas pēdējā dienā gaidīja ierodamies Latviešu Zemnieku partiju, saraksta iesniedzēji neieradās. Līdz ar to 10.Saeimas vēlēšanām ir pieteikts velna ducis jeb 13 partiju un partiju apvienību deputātu kandidātu saraksti, kopā - 1239 deputātu kandidāti.

No 13 kandidātu sarakstiem septiņus sarakstus iesniegušas politisko partiju apvienības, sešus - politiskās partijas, vēsta CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.  

Salīdzinot ar iepriekšējām Saeimas vēlēšanām, kas notika 2006.gadā, iesniegto kandidātu sarakstu skaits samazinājies par sešiem sarakstiem jeb 32%, bet vēlēšanām pieteikto deputātu kandidātu skaits pieaudzis par 215 kandidātiem jeb 21%. Uz vienu deputāta vietu 10.Saeimā pretendē vidēji 12 deputātu kandidāti.

Rīgas vēlēšanu apgabalā pieteikti 375 kandidāti, Vidzemes vēlēšanu apgabalā – 298, Latgales vēlēšanu apgabalā – 207, Zemgales vēlēšanu apgabalā - 191, bet Kurzemes vēlēšanu apgabalā – 168 deputātu kandidāti.

No visiem 10.Saeimas deputātu kandidātiem 72% kandidātu ir vīrieši, bet 28% – sievietes. Lielākajai daļai jeb 80% deputātu kandidātu ir augstākā izglītība, 20% – vidējā izglītība, bet diviem deputātu kandidātiem - pamata izglītība.

Visvairāk deputātu kandidātu ir vecumā no 41 līdz 50 gadiem – 26% un no 51 līdz 60 gadiem – 25%. Vidējais 10.Saeimas deputātu kandidātu vecums ir 45,9 gadi. Vecākajam vēlēšanām pieteiktajam kandidātam ir 86 gadi, bet jaunākajam kandidātam – 21 gads.

10.Saeimas vēlēšanām pieteikti arī 87 pašreizējās, 9.Saeimas, deputāti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas