Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Saskaņas centra saraksts reģistrēts 10.Saeimas vēlēšanām

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) pirmdien 10.Saeimas vēlēšanām kā pirmo reģistrēja politisko partiju apvienības Saskaņas centrs (SC) deputātu kandidātu sarakstu. _SC _kandidātu sarakstu CVK iesniedza pirmajā sarakstu pieņemšanas dienā 14.jūlijā.

SC kandidātu saraksts ir reģistrēts visos piecos Saeimas vēlēšanu apgabalos – Rīgā, Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un Kurzemē, un sarakstā kopā ir pieteikts maksimālais kandidātu skaits – 115 kandidāti, informē CVK pārstāve Kristīne Bērziņa.

Pēc tam, kad saraksts reģistrēts, tas tiks nosūtīts pārbaudēm Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram un Totalitārisma seku dokumentēšanas centram. Šīs iestādes pārbauda, vai visi sarakstā iekļautie deputātu kandidāti atbilst Saeimas vēlēšanu likuma prasībām un ir tiesīgi kandidēt vēlēšanās.

Kā norādīja CVK priekšsēdētājs Arnis Cimdars, pēc saraksta reģistrēšanas sarakstu vairs nevar atsaukt, un grozījumus šādā kandidātu sarakstā drīkst izdarīt tikai CVK.

Sarakstu reģistrēšanas secībā Saeimas vēlēšanās tiks izlozēti arī sarakstu numuri. Kandidātu sarakstu numuru izlozi CVK rīkos 6.augustā. Kandidātu sarakstu pieņemšana 10.Saeimas vēlēšanām turpināsies līdz 3.augustam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas