Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

SCP: specvienība nedrīkstēja apspiest miermīlīgo akciju Bauskā

Sabiedrība Citai politikai (SCP) prognozē, ka spontānas un iepriekš nepieteiktas sabiedrības protesta akcijas notiks arī turpmāk. Taču tā uzskata, ka miermīlīgas protesta akcijas nedrīkst apspiest ar brutālu varu. Tā SCP reaģējusi uz Bauskas iedzīvotāju protesta akciju. Lai iestātos pret vietējās slimnīcas slēgšanu, baušķenieki bloķēja satiksmi pār diviem tiltiem.

Bauskas centrālā daļa sadalīta ar valsts nozīmes autoceļiem un diviem tiltiem pāri Mēmeles un Mūsas upēm, bez kuru šķērsošanas nav iespējama nokļūšana pilsētas centrā. Šo ceļu izmanto arī tranzīta transports, kas šķērso valsts robežu Grenctālē. Protesta akcija nebija iepriekš pieteikta

„Valdībai ir jāsaprot, ka arvien biežāk notiks iedzīvotāju organizētas, iepriekš nepieteiktas protesta akcijas, kā tas šodien notika Bauskā. Valsts varai ir jāsaprot, ka šādus miermīlīgus protesta pasākumus nedrīkst apspiest ar brutālu varu, jo pati vara iedzīvotājus novedusi līdz situācijai, kad tie spiesti spert izmisuma pilnus soļus, lai stāstītu par savām problēmām,” komentējis Saeimas deputāts, SCP valdes loceklis Artis Pabriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

“Kur vēl tālāku cinismu. Tāpēc paraugprāva ir vajadzīga, ja reiz gribam pielikt punktu un lauzt šo monstru – cinismu, visautļautību, nesodāmību, kas visu laiku ir bijusi iespējama. Pie tam sistēma, kurā viens otru atbalsta – viens izdarīs pārkāpumu, bet otra amatpersona nostāsies pozā, lai šo pārkāpumu noslēptu, attaisnotu, ka pārkāpuma nav bijis.”

Valsts Kontroliere Ingūna Sudraba Latvijas radio

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas