Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Segliņš kategoriski pret nodokļu celšanu un jauniem nodokļiem

Tautas partijas līderis Mareks Segliņš ir kategoriski pret progresīvā nodokļa ieviešanu uzņēmējiem un nodokļu celšanu vispār. TP šodien paredzējusi vienoties par uzstādījumiem, kas saistīti ar nākamā gada budžetu un nodokļu izmaiņām. M.Segliņš intervijā LNT pauda pārliecību, ka nodokļus paaugstināt un ieviest jaunus šobrīd nevar.

“Esmu pārliecināts, ka nodokļu slogu palielināt nevar, jo cilvēku ienākumi ir samazinājušies. Esmu pilnīgi kategoriski pret progresīvo nodokli, jo uzskatu, ka tas ir netaisnīgs pret cilvēkiem, kas mācījušies, ieguvuši izglītību, tātad ieņem labāk apmaksātu darbu, ir tērējušies, lai iegūtu šo izglītību. Bet tagad, apliekot viņus ar lielākiem nodokļiem, viņi tiek sodīti par centību, uzņēmību un mācīšanos. Uzskatu, ka tas ir absolūti netaisnīgs solis.”

Sarunās ar uzņēmējiem, viņš guvis pārliecību, ka nedrīkst palielināt PVN. Uz jautājumu, ko darīs TP, ja Jaunais laiks uzstās, ka nodokļu izmaiņām, M.Segliņš atbildēja, ka katram ir jātērē atbilstoši ienākumiem.

“Es zinu, ka katram individuāli to pieņemt ir grūti, bet tomēr pareizi ir dzīvot un tērēt tik, cik ir ienākumi un arī valstij ir jāspēj tērēt tik, cik ir ienākumi. Nav pareizi risināt jebkuru  problēmu ceļot nodokļus, jo tos samaksā visi, bet iedzīvotājiem un uzņēmējiem ir kritušies ienākumi. Aplikt viņus ar vēl papildus maksājumiem ir nepareizi, negodīgi un netaisnīgi. Taisnīgi ir katram izdzīvot ar to, ko nopelnam,” savu pozīciju skaidroja M.Segliņš.

Viņš cer, ka izdosies panākt kopsaucēju ar citām koalīcijas partijām. Viņaprāt, divus iepriekšējos mēnešus valdībai bija jāvērtē funkcijas no kurām valsts var atteikties, nododot tās privātās rokās, vai atteikties no atsevišķām funkcijām vispār. “Gados, kad valstij bija vairāk naudas, mēs esam radījuši iestādes un uzņēmušies funkcijas, kuras pirms pieciem septiņiem gadiem Latvijas valsts nepildīja -  un nekas dzīvoja. Valsts darīja fukcijas, ko, piemēram, Lietuvā nedara, runājot par savu sistēma. Tas būtu svarīgākais, nevis atnākt ar lineālu. Bet šāda debate valdībā nenotiek.”

Jau ziņots, ka valdība iecerējusi, mainot nodokļus, iegūt papildus ieņēmumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas