Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Šķēle: mana saistīšana ar Bērnu slimnīcas lietu ir mēģinājums mani nomelnot

Tautas partijas dibinātājs Andris Šķēle izplatījis paziņojumu. Sava vārda saistīšanu ar Bērnu slimnīcas lietā aizturētajiem viņš nodēvējis par rīcību, kurā politiskie konkurenti viņu mēģina nomelnot.

"Kategoriski iebilstu jebkādiem centieniem saistīt manu vārdu ar atsevišķu cilvēku iespējams negodprātīgu rīcību Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā. Es ļoti labi saprotu, ka politiskie konkurenti ar vislielāko nepacietību gaida katru iespēju kā nomelnot mani, tāpēc ar jo lielāku atbildības sajūtu apliecinu, ka esmu ieinteresēts katra šāda pārkāpuma operatīvā, godprātīgā, profesionālā un objektīvā izmeklēšanā," sacīts A.Šķēles paziņojumā.

Viņš paudis, ka tas ir feodāla sistēma, kad katra valsts iestāde, katrs valsts uzņēmums rīko savas iepirkumu procedūras un aicina mainīt esošo kārtību, pilnībā ieviešot un izmantojot elektronisko iepirkumu sistēmu. 

Pēc laikraksta Telegraf piektdien vēstītā, Aivars Lisenko ir TP dibinātāja Andra Šķēles draugs un kursabiedrs. Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, pie viņa arī atrasta lielākā daļa no atsavinātajiem 700 000 latu jeb 500 000 latu.

Otra Bērnu Klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS) apcietinātā amatpersona iepirkumu komisijas loceklis, valdes loceklis Arnis Kramzaks slimnīcā strādājis vairāk nekā desmit gadu, piedalījies un arī vadījis vairākas iepirkumu komisijas. Ceturtdien viņš BKUS iesniedza iesniegumu, ka uz kriminālprocesa izmeklēšanas laiku vēlas apturēt savas pilnvaras BKUS, lai nenodarītu kaitējumu slimnīcas "publiskajam tēlam un nenodarītu kaitējumu sabiedrības interesēm kopumā".

Jau vēstījām, ka kriminālprocesa ietvaros 3.novembrī tika aizturētas piecas personas – divas par iepirkumiem atbildīgās BKUS amatpersonas un trīs privātpersonas. KNAB veicis vairāk nekā divdesmit kratīšanas aizturēto personu darba vietās, dzīvesvietās un viņu uzturēšanās vietās dažādos Latvijas reģionos. Veikto kratīšanu laikā personām izņemti finanšu līdzekļi dažādās valūtās vairāk nekā 700 000 latu apmērā.

Trešdien apcietinājums tika piemērots divām BKUS amatpersonām - A.Kramzakam un A.Lisenko.

Tiesa ceturtdien nolēma apcietināt arī divus uzņēmējus, kuras aizturētas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) sāktajā kriminālprocesā par iespējami nelikumīgām darbībām saistībā ar būvdarbu iepirkumiem BKUS.

Viena no apcietinātajām personām, pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, ir būvuzrauga SIA Projektu vadības un attīstības birojs (PVAB) valdes loceklis Raitis Muižnieks. Aizturēto vidū ir arī būvnieka SIA Rīgas firma Pamats līdzīpašnieks un valdes loceklis Aleksandrs Kreicers, kā arī BKUS amatpersonas Arņa Kramzaka dzīvesbiedre, piektdien vēsta laikraksts Telegraf.

PVAB bija atbildīgs par BKUS jaunā daudzprofila korpusa būvniecības projekta attīstību un būvuzraudzību. Ceturtdien, zvanot uz šo uzņēmumu, R.Muižnieka kolēģi zināja vien pateikt, ka darbā viņš ceturtdien nav bijis.

PVAB pārstāvis Guntis Nātiņš, kurš tieši esot BKUS daudzfunkcionālā korpusa būvuzraugs, nekomentē, ko KNAB pārbaudījis, tikai atklājis, ka KNAB viņu uzrunājis, taču viņš esot liecinieka statusā, nevis kādā citā, piektdien raksta Diena. Pēc G.Nātiņa teiktā, iepirkumu konkursos viss bijis likumīgi.

Slimnīcas vadītājs Dzintars Mozgis Dienai ceturtdien norādīja, ka PVAB tika konkursa kārtībā izvēlēts, lai nodrošinātu būvniecības projekta caurspīdīgumu. "Gadījumā, ja tiešām apstiprināsies noziedzīgas rīcības elementi, būs tiesas spriedums, kas apstiprinās aizdomas, tad paturu iespējas vērsties pret kompāniju, kas to nav nodrošinājusi," teic Dz.Mozgis.

Saimniecības direktors (vēl pavasarī arī valdes loceklis) A.Lisenko piedalījās iepirkuma komisijās. Viņš ir Tautas partijas (TP) biedrs no Aizkraukles biroja, 2006.gada augustā ziedojis TP 9000 latu. Amatpersonas ienākumu deklarācijā redzams, ka viņam 2008.gada beigās bija lieli skaidrās naudas uzkrājumi - 244 000 latu, bet bankā Suisse Credit Bank glabājās 198 tūkstoši ASV dolāru, piektdien raksta Diena.


(papildināta ar A.Šķēles paziņojumu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ar mazāku pensiju

Vairāki faktori ilgtermiņā negatīvi ietekmē sieviešu pensijas apjomu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas