Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Šlesers: Dombrovskim ir jāturpina strādāt, bet vairākus ministrus vajadzēs mainīt

Lai gan sestdienas partijas LPP/LC domes sēdē Ministru prezidenta Valda Dombrovska valdībai tika veltīti daudz kritiski vārdi, LPP/LC priekšsēdētājs Ainārs Šlesers uzskata, ka Dombrovskim jāturpina vadīt valdību, bet vairākus ministrus gan vajadzēšot mainīt.

Šlesers un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) pauda viedokli, ka Dombrovskis un arī valdība kopumā "sēž un nekā nedara", izņemot pasākumus, kas saistīti ar budžeta konsolidāciju.

Pēc LPP/LC līderu domām iedzīvotāji noraugoties uz Dombrovska valdības darbību kā uz realitātes šovu par Latvijas attiecībām ar starptautiskajiem aizdevējiem. Šlesers apalvoja, ka "valdības pelēkajā masā" ir pazudusi agrāk tik silta personība kā Sarmīte Ēlerte (V), kura "kā kultūras ministre ir nulle", bet par integrāciju viņa runā tikai "sakarā ar praida lietām" par kurām vienmēr ir iestājusies.

Tomēr Šlesers pauda viedokli, ka Dombrovskim ir jāturpina strādāt, lai gan piebilda, ka vairākus ministrus tomēr nākšoties mainīt. Iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (V) demisiju viņš nosauca par "kuriozu".

Savukārt eiroparlamentārietis Ivars Godmanis strikti pateica, ka "lietas iet pilnīgi nepareizā virzienā." Valdībā, pēc Godmaņa teiktā, ir divi nesamierināmi politiskie spēki, kuri tēlo, ka ir koalīcijā. Viņš arī uzsvēra, ka valdībai ir riskanti "sēdēt un neko nedarīt", jo agrāk vai vēlāk šie "viendienīši" saņems nepatīkamus rēķinus.

Pēc ekspremjera Godmaņa domām valdības kļūda bija palielināt pievienotās vērtības nodokli, jo tas radīs nospiedošu iespaidu uz vietējo patēriņu un 60 miljonu latu deficīts sociālajā budžetā nevar ilgi pastāvēt. Bijušais valdības vadītājs pauda radikālu viedokli, ka "nevar visiem palīdzēt, ir jāpalīdz tikai tiem, kas ir pašā apakšā."

Viņaprāt Valsts prezidentam Valdim Zatleram būtu aktīvāk jāiejaucas procesos, kas patlaban notiek valstī, bet gatavojoties savai iespējamajai pārvēlēšanai Zatlers par labāku izvēloties klusēt.

Jau ziņots, ka šodien notika partijas LPP/LC domes sēde, kurā diskutēja par politiskajām un ekonomiskajām aktualitātēm valstī, par partijas LPP/LC nākotnes uzdevumiem un lēma par partijas kongresa sasaukšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas