Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Šlesers tiesāšanos ar Sudrabu neturpinās, lai netraucētu viņai kļūt par Valsts prezidenta amata kandidātu

_Partijas LPP/LC _priekšsēdētājs, viens no apvienības Par Labu Latviju! līderiem Ainārs Šlesers uzskata, ka tiesāšanās ar Valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu 5000 latu dēļ nevar būt par šķērsli, lai I.Sudraba kļūtu par reālu Valsts prezidenta amata kandidāti, portālu Diena.lv informēja PLL Saeimas frakcijas konsultants Ģirts Dripe.

Tādēļ A.Šlesers nolēmis nemeklēt juridiskus risinājumus, lai turpinātu tiesāšanos ar I.Sudrabu, un izpildīs tiesas lēmumu, atvainosies Sudrabai par viņas goda un cieņas aizskārumu, kā arī samaksās 5000 latu kompensāciju par morālo kaitējumu.Bijušais satiksmes ministrs gan joprojām uzskata, ka viņa viedoklis par Valsts kontrolieres neargumentēto interesi par pierobežas zemēm bijis pamatots, jo pirms vairākiem gadiem Valsts kontroles uzdotie jautājumi bija ārpus VK kompetences, I.Sudraba ir savulaik strādājusi _Parex_ bankā, un ar banku saistītiem cilvēkiem piederēja zemes pierobežā.“Taču, tā kā tiesa ir lēmusi citādi, visa šī tiesāšanās 5000 latu dēļ ir jānoliek malā, it īpaši laikā, kad Sudrabai ir iespēja kļūt par reālu valsts prezidenta amata kandidātu. Tagad jāļauj Ingunai Sudrabai netraucēti gatavoties kandidēt uz šo augsto amatu”, savu lēmumu pamato A.Šlesers

Jau vēstīts, ka Saeimas deputātam un bijušajam satiksmes ministram Aināram Šleseram par savulaik paustajiem izteikumiem medijos būs jāatvainojas valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai par viņas goda un cieņas aizskārumu, kā arī jāmaksā viņai 5000 latu kompensācija par morālo kaitējumu.

Augstākās tiesas preses sekretāre Baiba Kataja pavēstīja, ka Senāts atteicies ierosināt kasācijas tiesvedību Sudrabas prasībā pret Šleseru, Latvijas Neatkarīgo televīziju (LNT) un Latvijas Televīziju (LTV) par godu un cieņu aizskarošu ziņu atsaukšanu un atlīdzības par morālo kaitējumu piedziņu.

Līdz ar to stājas spēkā Rīgas apgabaltiesas pērnā gada 29.aprīļa spriedums, kas paredz Sudrabas prasību apmierināt daļēji. Apgabaltiesa uzlika Šleseram par pienākumu atsaukt LTV1 raidījumā "Panorāma" 2007.gada 10.oktobrī teikto: "..Sudrabas kundze šajā gadījumā izmanto valsts resursus kādām privātām vajadzībām, jo likumā skaidri pateikts, ar ko jānodarbojas Valsts kontrolei. Un šeit mēs redzam to, ka šī informācija netiek vākta tam, lai tiktu pildīts likums Šī informācija tiek vākta pavisam citiem mērķiem. Un īpašnieki, kam pieder zeme pierobežā, ir ļoti labi Sudrabas kundzes draugi.." Tāpat tiesa lika Šleseram atvainoties Sudrabai par viņas goda un cieņas aizskārumu, kas pārraidāms LTV raidījumā "Panorāma". LTV tika uzdots izplatīt Šlesera sniegto nepatieso ziņu atsaukumu un atvainošanos raidījumā "Panorāma". Tiesa arī noteica, ka Šleseram jāmaksā Sudrabai 5000 latu kompensācija par morālo kaitējumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas