Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Slimnīcā nogādāti septiņi pacienti, kuriem netika veiktas plānveida sirds asinsvadu paplašināšanas operācijas

No ceturtdienas, kad tika pārtraukta plānveida pacientu uzņemšana Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, Latvijas Kardioloģijas centrā ar ātro neatliekamo palīdzību pirmsinfarkta stāvoklī nogādāti jau septiņi pacienti no tiem, kuriem netika veiktas plānveida sirds asinsvadu paplašināšanas operācijas.

Par to aģentūru BNS informēja Latvijas Universitātes Kardioloģijas zinātniskā institūta zinātniskā asistente Iveta Aizpura.

Ja sirds asinsvadu paplašināšanas operācija jeb angioplastija netiek veikta laicīgi, pacienta stāvoklis var kļūt akūts - var attīstīties miokarda infarkts un tad risks nomirt stacionārajā periodā ir daudzkārt lielāks. Šobrīd plānveida angioplastijas attiektas jau 350 pacientiem un šis skaits ar katru dienu aug. Pacienti, kuriem nepieciešams veikt angioplastijas, rindā gaidīs, līdz tiks atjaunota plānveida operāciju veikšana, norāda Aizpura.

Ņemot vērā to, ka miokarda infarkta risks plānveida pacientiem ik dienu palielinās, Latvijas Kardioloģijas centra ārsti ļoti cer uz valdības lēmumu par plānveida palīdzības atjaunošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas