Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

SM: Rīgas brīvosta nepilda savus pienākumus

Rīgas brīvostas pārvalde nav tikusi galā ar saviem tiešajiem pienākumiem un nav laikus veikusi nepieciešamos pasākumus, lai nepieļautu navigācijas problēmas Rīgas jūras līcī, uzskata Satiksmes ministrijas (SM) pārstāvji.

Likums par ostām nosaka, ka ostas pārvaldīšanu nodrošina ostas pārvalde, tai skaitā, apsaimnieko kuģuceļus. Tāpat ostas kapteinis dod rīkojumus par ziemas navigācijas kārtību ledus apstākļos.

Savukārt Ministru kabineta noteikumi par Latvijas ūdeņu izmantošanas kārtību un kuģošanas režīmu tajos nosaka, ka Rīgas brīvostas pārvalde, ņemot vērā reālos ledus apstākļus un iespējamos cilvēku dzīvības apdraudējumus jūrā, kā arī lai aizsargātu Latvijas kuģojamos ūdeņus un piekrastes zonu Irbes jūras šaurumā un Rīgas jūras līcī, iespēju robežās nodrošina ledlauža pakalpojumus Irbes jūras šaurumā un Rīgas jūras līcī.

Tāpat, Jūrlietu pārvaldes un jūras drošības likums nosaka, ka ostas kapteinis vada ledlauža darbu ostas pievadceļos ledus navigācijas periodā.

Satiksmes ministrijas rīcībā joprojām ir tikai Rīgas brīvostas publiski medijiem paustā informācija.

“No publiski paustās informācijas secināms, ka ostas pārvalde nav tikusi galā ar saviem tiešajiem pienākumiem un nav savlaicīgi veikusi nepieciešamos pasākumus, lai nepieļautu pašreizējo situāciju. Tāpēc vēršanās pie valdības un Satiksmes ministrijas pēc palīdzības ar mediju starpniecību rada neizpratni,” uzskata SM.

Tomēr, atsaucoties uz medijos izskanējušo informāciju, SM  kapitālsabiedrība „Latvijas Jūras administrācija” jau apzina situāciju kaimiņvalstīs, lai noskaidrotu, vai ir kāds brīvs ledlauzis, kas varētu nākt talkā Rīgas brīvostas īpašumā esošajam ledlauzim „Varma”, lai uzlabotu navigāciju Rīgas brīvostas pievedceļos. Tāpat satiksmes ministrs Uldis Augulis ir lūdzis ministrijas pārstāvim brīvostas pārvaldes valdē sniegt informāciju par radušos situāciju.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas