Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Sociālajā jomā jaunā valdība plāno uzlabot demogrāfisko situāciju

Kā viena no prioritātēm sociālajā jomā jaunajai valdībai būs demogrāfiskās situācijas uzlabošana, liecina pirmdien publiskotā topošās valdības deklarācija.

Valdība plāno noteikt demogrāfiskās situācijas uzlabošanu par prioritāti, pieņemot starpnozaru politiskos lēmumus. Deklarācijā minēts, ka valdība radīs atbalsta veidus otrā, trešā un katra nākamā bērna piedzimšanai ģimenē, tajā skaitā arī fiskālus stimulus un progresivitātes principa īstenošanu. Deklarācijā ierakstīts, ka valdība izveidos atbalsta programmu neauglīgo ģimeņu ārstēšanai.

Deklarācijā teikts, ka valdība nodrošinās sociālās drošības sistēmas ilgtspēju un turpinās pārskatīt valsts sociālās apdrošināšanas pakalpojumus. Valdība plāno vidējā termiņā pakāpeniski paaugstināt pensionēšanās vecumu un minimālo valsts sociālās apdrošināšanas stāžu, atslogot sociālās apdrošināšanas speciālo budžetu no tam neraksturīgiem izdevumiem. Valdība sola arī pakāpeniski palielināt iemaksas 2. pensiju līmenī, līdz 2015.gadam sasniedzot 6%.

Valdības deklarācija paredz, ka valdība izstrādās un piedāvās 3.pensiju līmeņa uzkrājumus veicinošu stimulu paketi, tai skaitā darba devēja līdziemaksu nosacījumus. Valdība sola izvērtēt iespējas apdrošināt 2.pensiju līmeņa uzkrāto pamatkapitālu pret zaudējumiem, kā arī izvērtēt modeli papildu pensiju sistēmas līmeņa ieviešanai, kas paredz atbalstu vecumdienās par izaudzinātajiem bērniem.

Kā zināms, pašvaldībās arī turpināsies algoto pagaidu sabiedrisko darbu programma, kā arī valdība sola attīstīt brīvprātīgo darbu.

Valdība sola uzlabot pārvaldību un sociālo pakalpojumu nodrošināšanas sistēmu, radot priekšnosacījumus efektīvai, caurskatāmai un uz klientiem orientētai sociālajai aprūpei, t.sk. kompetentu un katrai klientu grupai piemērotu sociālo aprūpi.

Deklarācija paredz īstenot sociālās palīdzības sistēmas reformu, pakāpeniski pārejot no pasīvās jeb pabalstu sociālās palīdzības sistēmas uz aktīvo jeb klientu motivējošo un savas situācijas uzlabošanā iesaistīto sistēmu, lai ar pieejamajiem resursiem nodrošinātu iespējami lielāku pievienoto vērtību klientiem un sabiedrībai kopumā.

Pilnu valdības deklarācijas tekstu var lasīt šeit!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas