Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tautas partija meklēs atbalstu opozīcijā, lai virzītu PVN samazināšanu viesnīcām

Tautas partija apsver iespēju meklēt atbalstu opozīcijā, lai virzītu tālāk izskatīšanai Saeimā Budžeta un finanšu komisijai jau nodotos grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli viesu izmitināšanas pakalpojumiem no 21% uz 10%.

TP frakcijas vadītāja Vineta Muižniece Dienai atzina, ka Finanšu ministrijas negatīvais atzinums ir satraucošs signāls, jo «pavasaris ir klāt un tūrisma biznesam ir jāzina, kas notiks».

TP uzskata, ka nav iespējams šo jautājumu vilcināt un tāpēc meklēs Saeimā «saprātīgus deputātus ārpus koalīcijas». Budžeta un finanšu komisija vairākas nedēļas gaidīja finanšu ministra atzinumu, un V.Muižniece domā, ka komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš (JL), kurš ir premjera un finanšu ministra partijas biedrs, nevirzīs LPP/LC iesniegtos likuma grozījumus par PVN likmes samazināšanu viesnīcu biznesam izskatīšanai Saeimā, tāpēc būšot jāmēģina to panākt ar komisijas vairākuma atbalstu.

Finanšu ministrijā (FM) Dienai sacīja, ka FM iebilst pret PVN likmes samazināšanu viesnīcām. Saskaņā ar ministrijas aprēķiniem nodokļa likmes samazināšanas dēļ budžetā neienāktu aptuveni astoņi miljoni latu.

FM šodien Tautsaimniecības padomē piedāvāja atteikties no samazinātajām PVN likmēm vispār. Likmes izlīdzināšana budžetā papildus dotu 95 miljonus latu. Visvairāk – 48,4 miljonus latu - no samazinātās likmes atcelšanas medikamentiem.

Vienlaikus FM rosina palielināt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo minimumu u.c. Šo rīcības virzienu īstenošanai FM izstrādās detalizētākus pasākumus, kas varētu stāties spēkā 2011.gadā.

Ne ātrāk kā 2014.gadā FM vēlas samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi. Ātrāk to nav iespējams izdarīt, jo vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem nepieļauj nodokļu samazināšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas