Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Traumatoloģijas slimnīcā plāno vairs nesniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību; slimnīca iebilst

Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca noteikti protestēs pret Veselības ministrijas (VM) plāniem no nākamā gada 1.jūlija Traumatoloģijas slimnīcā vairs nesniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, sacīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Vitolds Jurkevičs.

To, ka no nākamā gada 1.jūlija Traumatoloģijas slimnīcā plānots vairs nesniegt neatliekamo medicīnisko palīdzību, paredz Veselības ministrijas (VM) izstrādātais grozījumu projekts veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā, ko rīt, 28.decembrī, skatīs Ministru kabinets.

Jurkevičs šādus plānus nodēvēja par muļķīgu rīcību. "Traumatoloģijas slimnīca ir vienīgā Latvijā, kas tādā apjomā un kvalitātē spēj sniegt neatliekamo palīdzību traumu gadījumā, un neviena cita slimnīca šo pakalpojumu nespēs pilnvērtīgi pārņemt," uzsvēra Jurkevičs.

Viņš skaidroja, ka īpaši tagad, kad ir slidens laiks, slimnīcā divas operāciju zāles nepārtraukti apkalpo tieši neatliekamos traumu pacientus. "Ja patlaban slimnīcā ir 180 pacienti, tad aptuveni puse no tiem ir neatliekamie pacienti," sacīja Jurkevičs.

Slimnīcas vadītājs skaidroja, ka šis nav pirmais mēģinājums pārtraukt slimnīcā sniegt neatliekamo palīdzību. "Viens šāds mēģinājums jau bija rudenī, toreiz protestējām un panācām, ka šie plāni tiek atcelti. Arī tagad protestēsim pret šādiem plāniem," piebilda Jurkevičs.

Viņš sacīja, ka neatliekamā palīdzība ir būtiska slimnīcas darba sastāvdaļa un, ja īstenosies plāns to vairs nesniegt no 1.jūlija, tad nāksies būtiski samazināt arī slimnīcā strādājošā medicīniskā personāla skaitu. "Domāju, ka tad štatu samazinājums varētu būt pat līdz 40%," skaidroja Jurkevičs.

Saskaņā ar VM izstrādāto noteikumu grozījumu projektu ar 1.jūliju Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā vairs nenodrošinās pacientu uzņemšanu neatliekamās palīdzības sniegšanai, bet gan sniegs tikai plānveida medicīnisko palīdzību.

VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš aģentūru LETA informēja, ka medicīnisko palīdzību akūtu traumu gadījumā pēc 1.jūlija sniegs kāda no universitātes slimnīcām.

Pēc ierēdņa teiktā, tas būšot drošāk pacientam, īpaši politraumas gadījumā, jo šādas traumas lielākoties nemēdz būt viendabīgas. Līdz ar izmaiņām noteikumos universitātes slimnīcā pacientam vienkopus būšot nodrošināta daudzpusīga medicīniskā palīdzība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas