Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Tuvākajā laikā LR2 koncesija neesot iespējama

Apvienībā _Vienotība _ietilpstošo partiju ceturtdien izsūtītais paziņojums, ka tās neatbalsta klausītākās radio programmas Latvijas Radio 2 (LR2) nodošanu koncesijā, nenozīmē, ka šai iecerei būtu pilnīgi pārvilkta svītra, taču «tuvākajā laikā» tas neesot iespējams.

LR2 koncesijas jautājumu jau šonedēļ bija paredzēts skatīt valdībā, bet tas iestrēga, un, kā izriet no premjera preses pārstāves Līgas Krapānes teiktā, jautājums netiks skatīts arī nākamnedēļ. Apvienībā Vienotība ietilpst arī premjera partija Jaunais laiks, kas Vienotības kopīgajā paziņojumā minēta kā viena no partijām, kas atbalsta LR2 koncesijas procesa nobremzēšanu.

Pilsoniskās savienības preses pārstāve Dace Balode, kura gatavoja kopīgo paziņojumu, norāda, ka nav ekonomisku pierādījumu sabiedriskā radio lielākā aktīva atdošanai, jo Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts šonedēļ PS frakcijas sēdē neesot spējis pierādīt finansiālo guvumu no LR2 iznomāšanas. Pagaidām arī neesot novērsti vairāki riski, piemēram, lai neaizietu bojā fonotēka vai arī lai netiktu mainīts LR2 formāts.

Jau vēstīts, ka Finanšu ministrija (FM), kura analizējusi finanšu ekonomiskos aprēķinus, secināja, ka no tiem netop skaidrs, kāpēc tieši LR2 nodošana koncesijā ir noteikta kā iespējami efektīvākais radio finanšu problēmu risinājums. FM arī uzsver, ka LR2 nodošana koncesijā kopumā nerisina LR finansiālās problēmas, tādēļ radio turpmākās darbības nodrošināšanai, neveicot būtiskas izmaiņas darbībā, nepieciešams ievērojams budžeta dotāciju pieaugums. Savukārt eksperti bija nobažījušies par risku, ka LR var zaudēt reklāmas ieņēmumus, jo bez LR2 var zust reklāmdevēju interese par LR kopumā.

LR ģenerāldirektors Dzintris Kolāts šonedēļ laikrakstam Diena jau norādīja, ka finanšu ekonomiskajos aprēķinos ieguvums no LR2 nodošanas koncesijā ir redzams. Viņaprāt, politiķi drīzāk nobažījušies, ka LR2 saturs pēc nonākšanas privātās rokās var iegūt politisku nokrāsu. Taču tam neesot pamata, jo noteikts, ka LR2 pēc nodošanas koncesijā joprojām jābūt mūzikas kanālam, turklāt NRTP esot mehānismi, kā monitorēt kanāla saturu, ja tur parādīsies kas aizdomīgs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas