Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Urbanovičs aicina veidot vairāk ministriju

Latvijā ne tikai nevajag likvidēt kādu no ministrijām, bet būtu pat jāveido jaunas - mazākas un kompaktākas, bet lai katrai jomai būtu savs pārstāvis pie politiskā galda.

Šādu pārliecību intervijā aģentūrai BNS pauda apvienības Saskaņas centrs (SC) premjera amata kandidāts Jānis Urbanovičs.

Viņaprāt, lai arī šāda rīcība, iespējams, būtu nepopulāra, tas tomēr būtu lētāks un efektīvāks pārvaldības veids nekā līdzšinējais.

«Es tomēr domāju, ka tas būs lētāk un efektīvāk, ja apakšām būs savs priekšstāvis. Tikai pareizi jāizvēlas. Es gribētu ielikt par ministru to, ko apakšas izvirza, to ķīlnieku. Es gribu viņu paņemt ķīlā,» paskaidroja Urbanovičs, minot, ka, viņaprāt, savs ministrs varētu būt atsevišķām jomām katrā nozarē, piemēram, izglītībā varētu būt atsevišķi pārstāvji augstākajai izglītībai un vidējai speciālajai.

«Piemēram, [Edgaru] Vērpi no Valsts kultūrkapitāla fonda es gribētu paņemt par ķīlnieku.. Tas ir piemērs, es ņemtu viņu par ķīlnieku pie sevis un teiktu - ej, stāsti savējiem, par ko mēs te strīdamies, un strīdies pretī. Uzsūc visu viņu sāpi un pēc tam strīdies ar citiem - ar lauksaimnieku, ar izglītības pārstāvi, ar drošībnieku,» klāstīja Urbanovičs.

«Es labāk ņemtu no nozarēm un neņemtu nevienu, kas būtu manā partijā. Lai viņi [ministri] mani neieredz kā politisko konkurentu, lai viņi mani tur aizdomās par visu, ko es saku, vai par ko klusēju,» norādīja SC pārstāvis, paskaidrojot, ka tādējādi - asos strīdos - arī varētu rast labāko risinājumu.

Pagaidām gan Urbanovičam nav konkrēta piedāvājuma, cik tieši šādām ministrijām vajadzētu būt un pēc kādiem principiem tās vajadzētu veidot. Tomēr, viņaprāt, tādējādi arī nozaru pārstāvji labāk saprastu kopējo ainu, jo, tiklīdz tiktu prasīts papildu finansējums kādai jomai, tā uzreiz šīs jomas pārstāvim arī būtu jāstrīdas un jāargumentē savas vajadzības pārākums pār citām.

Tādējādi attiecīgās nozares cilvēkiem būtu vieglāk ieraudzīt kļūdas savā pārvaldībā - saskatīt, kur, piemēram, ir pārāk daudz ierēdniecības. «Es tad viņam teiktu - bet paklausies, pats esi birokrāts.. Varbūt aktieriem nepietiek tāpēc, ka direktorāti par lielu? Es nezinu, es gribu viņus visu laiku apvainot ar aizdomām, ka viņi ir neefektīvi. Es gribu visu laiku būt savstarpējā karā, lai beigās visi zinātu, ka mēs netaisām rebes vai nesitam duraku, nespēlējam domino valdības sēdēs vai neveidojam PR pasākumu, kā tas ir patlaban, lai parādītu - skatieties, mēs rūpējamies,» pastāstīja Urbanovičs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas