Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Urbanovičs aizskarts par Vienotības izteikumiem, piedāvājot izvēlēties premjera kandidātu

_Vienotība _sāk tautas aptauju par labāko Ministru prezidentu, piedāvājot izvēlēties starp diviem premjera amata kandidātiem - tagadējo premjeru Valdi Dombrovski (JL) un Saskaņas centra līderi Jāni Urbanoviču. J.Urbanovičs teic, ka _Vienotība _kļuvusi par _ieleni _un melojot par _Saskaņas _vērtībām.

Par to Vienotības līderi informēja otrdien preses konferencē, atsaucoties uz socioloģiskajām aptaujām, kas liecina, ka vislielāko balsu skaitu vēlēšanās varētu iegūt Saskaņas centrs un Vienotība.

Kā norādīja Vienotības līderis Ģirts Valdis Kristovskis (PS), ar aptaujas palīdzību vēlētājiem tiks parādītas arī atšķirības šo abu politisko spēku vērtību sistēmā. Viņš teica - ja uzvar Saskaņas centrs, tad var parādīties  valsts politiskās orientācijas maiņa.

Aptauja tiks veikta internetā, tās anketas būs publicētas Vienotības avīzē un izplatītas cilvēkiem ielās. Pirms vēlēšanām aizpildītās anketas tiks iesniegtas Valsts prezidentam Valdim Zatleram.

Vienotības līderi skaidri neatbildēja, vai viņi varētu strādāt ar Saskaņas centru vienā valdībā. Savukārt uz jautājumu, vai premjeru nevarētu virzīt cita partija, kas Saeimā iegūtu mazāku balsu skaitu, bet spētu nodrošināt koalīcijai vairākumu, gan Ģ.V.Kristovskis, gan Solvita Āboltiņa atbildēja noraidoši, uzskatot, ka V.Dombrovskis spēs nodrošināt koalīcijai vairākumu. Par tuvākajiem sabiedrotajiem viņi minēja ZZS un TB/LNNK.

«Man ir ļoti žēl, ka Vienotība ir tik zemu kritusi. Viņiem ir solīdi ministri, deputāti, bet tagad no premjera partijas tā ir kļuvusi par ieleni,» Dienai sacīja Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs, lūgts vērtēt Vienotības sākto tautas aptauju par labāko premjera kandidātu. Viņam netīk, ka Vienotība, sevi slavējot, bet citus apsaukā un kariķē. Aptaujas anketā arī V.Dombrovskis esot ielikts smaidīgs ar valsts karogu fonā, bet J.Urbanovičs «bēdīgs un sašļucis, bet man ir arī smaidīgas bildes», teica SC līderis.

Kad viņš ieraudzīja tabulu, kurā bija salīdzinātas abu politisko spēku vērtību sistēmas, J.Urbanovičs vairākkārt iesaucās: «Viņi melo. Viņi melo.» Šajā materiālā, piemēram, ir sacīts, ka Vienotība ir par Latvijas iekļaušanos eirozonā, bet SC — par lata devalvāciju. J.Urbanovičs apgalvo, ka neesot runājis par lata devalvāciju. Tāpat viņš nepiekrīt sacītajam, ka SC ir par divkopienu valsti un divvalodību, ko arī viņš neesot nekad teicis.

J.Urbanovičam šķiet, ka arī Vienotības ailēs esot kļūdaina informācija — piemēram, Vienotība nodrošina stabilitāti un izaugsmi, jo tā stabilitāte esot tikai tik daudz, ka «Latvija paliek tukšāka un klusāka, tāpēc arī ir stabilitāte kā kapos».

J.Urbanoviču arī aizskāris apgalvotais, ka viņa svētki esot 9.maijs, bet Vienotības — 18.novembris. Valsts svētki esot arī viņa svētki.

(precizēts J.Urbanoviča viedoklis par svētkiem pēdējā rindkopā)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas