Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

Ušakovs: šī valdība kritīs; mērs būšu arī pēc domes ārkārtas sēdes

Rīgas mērs Nils Ušakovs ("Saskaņas centrs", SC) ir pārliecināts, ka pašreizējā valdība kritīs. Pirmdien LNT raidījumam "900 sekundes" viņš prognozēja, ka pagrieziena punkts šai valdībai varētu būt martā. Tajā pašā laikā viņš ir pilnīgi pārliecināts, ka rītdienas Rīgas domes ārkārtas sēdē vairākums nobalsos par uzticību viņam kā mēram.

"Es domāju, ka marts būs izšķirošais mēnesis. Es domāju, ka šī valdība kritīs," viņš teica. Jautāts, vai šobrīd ar SC tiek runāts par iesaistīšanos valdībā, Ušakovs atbildēja: "Visi runā ar visiem, tas ir nemitīgs process, jo tā ir politika. Bet konkrēti par lietu varēs runāt tikai martā."

Jautāts, kādēļ tieši martu viņš uzskata par pagrieziena punktu, Ušakovs sacīja, ka tas būšot "tīri psiholoģiski". "Cilvēki saņems pirmās vēl vairāk samazinātās algas, vēl nav pavasaris, vēl būs diezgan tumšs.. Tas ir laiks, kad tiešām neizpratne sabiedrībā var pārvērsties par kaut ko lielāku."

Ušakovs arī norādīja, ka SC ir gatavs uzņemties atbildību par valstī notiekošo, taču pie nosacījuma, ka koalīcija ievēros SC nostāju. "Tas ir sociāli atbildīga politika, virkne daudz citu jautājumu," viņš teica.

Ušakovs arī pauž pārliecību, ka pašreizējā Saeimā neviena valdība nebūs rīcībspējīga. "Jebkura valdība pašreizējā parlamentā nebūs veiksmīga, jo nevar normāli strādāt koalīcija no piecām partijām pie tik lielām domstarpībām. Nevar pateikt, kura no partijām ir ļaunākā, tā, kura novedusi valsti līdz krīzei, vai tā, kura mēģina izvest valsti no krīzes, nogriežot pensijas. Līdz ar to, bus nemitīgi konflikti un neviena valdība līdz šī gada oktobrim nebūs stabila," sacīja Ušakovs. Pēc viņa vārdiem, šajā Saeimas sasaukumā ir iespējamas "margināli labākas kombinācijas", taču šajā Saeimā stabilu koalīciju nav iespējams izveidot.

"Oktobris dos iespēju tikt, ja ne pie labākas, tad stabilākas koalīcijas. Es atkal atgriezīšos pie Rīgas domes, mūsu koalīcija strādā. Pareizi vai nepareizi, to parādīs vēlēšanas pēc četriem gadiem. Bet mēs esam rīcībspējīgi, mēs varam pieņemt jebkuru lēmumu," sacīja mērs.

Viņš arī uzskata, ka galvaspilsētas domes sēde otrdien ilgs kādas 40 minūtes, kuras noslēgumā vairākums noraidīs opozīcijas priekšlikumu atsaukt no amata N. Ušakovu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas