Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Uzņēmuma reģistrā pērn daudziem nav pareizi aprēķinātas algas

Izlases kārtā veicot 108 darbinieku algu izmaksu pārbaudi, Valsts kontrole (VK) revīzijā Uzņēmumu reģistrā konstatējusi, ka gandrīz pusei aprēķinos ir kļūdas vai neatbilstības. Tāpēc VK nav guvusi pārliecību, ka Uzņēmumu reģistra gada pārskatā uzrādītie izdevumi atalgojumiem Ls 806 369 apmērā ir pilnīgi un pareizi.

Revīzijas ziņojumā konstatēts, ka 78,2% no mēnešalgu aprēķinu pārbaudēm aprēķinā konstatētas dažādas kļūdas, kas ietekmē veikto aprēķinu līdz pat Ls 52 nodarbinātajam mēnesī. Savukārt kļūdas atvaļinājuma naudas aprēķinā konstatēts 58,3% gadījumos no pārbaudītajiem un tas ietekmē veikto aprēķinu līdz pat Ls 25 nodarbinātajam. Bet ceturtdaļai bijušas kļūdas vidējās izpeļņas aprēķinā, kas ietekmē veikto aprēķinu līdz pat Ls 22 nodarbinātajam.

Revīzijā konstatēts, ka laika posmā no 2009.gada 1.jūlija līdz 31.oktobrim daļai nodarbināto, aprēķinot darba samaksu, amatu sarakstos noteiktajai mēnešalgai piemērots koeficients 0,8. Revīzijas laikā Uzņēmumu reģistra atbildīgās personas nevarēja sniegt skaidrojumu par atalgojuma aprēķināšanai piemērotajām metodēm, jo šādas atalgojuma aprēķināšanas metodes izvēle nav noteikta ne ārējos normatīvajos aktos, ne iekšējos normatīvajos aktos.

Revīzijas ziņojumā minēts, ka pērn Uzņēmuma reģistra darbinieki atsaucās vadības aicinājumam no 1.jūlija strādāt četru darba dienu (32 darba stundu) nedēļu. Tomēr ar jauno darba laika sistēmu grāmatvedība nav tikusi galā un radījusi kļūdainus aprēķinus.

Kopumā gan laika posmā no 2008.gada 1.decembra līdz 2009.gada beigām Uzņēmumu reģistrā samazinātas 30 amata vietas un uz 2009.gada 8.decembri Uzņēmumu reģistra amatu sarakstā bija apstiprinātas 154 amata vietas. Pārskata periodā visiem nodarbinātajiem vidēji par 15% samazināta amatalga.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas