Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Vējonis šajā Saeimas sasaukumā neplāno atkārtoti iesniegt iniciatīvu par nepilsoņu bērniem

Valsts prezidents Raimonds Vējonis šajā Saeimas sasaukumā, visticamāk, atkārtoti neiesniegs iniciatīvu par nepilsoņu statusa nepiešķiršanu Latvijā dzimušajiem bērniem.

Prezidents turpināšot strādāt pie šī jautājuma risināšanas, jo viņš ir pārliecināts, ka nepieciešams pārtraukt piešķirt nepilsoņa statusu jaundzimušajiem bērniem, lai veidotu stipru, mūsdienīgu Latviju ar saliedētu sabiedrību, kas ir viņa prezidentūras prioritāte, aģentūrai LETA sacīja Vējoņa preses padomnieks Jānis Siksnis. Viņš gan sīkāk neprecizēja, kādas tieši aktivitātes prezidents plāno šajā jautājumā.

Ņemot vērā Saeimas pausto nostāju, iniciatīva par nepilsoņu statusa nepiešķiršanu Latvijā dzimušajiem bērniem, visticamāk, netiks atkārtoti iesniegta šī sasaukuma parlamentā, piebilda Siksnis.

Arī parlamentā pārstāvētie politiskie spēki neredz iespēju šajā sasaukumā atkārtoti aktualizēt šo jautājumu, jo Saeimas vairākums savu nostāju jau ir paudis. Turklāt politiķi uzsver arī Saeimas vēlēšanu tuvumu, kas varētu ietekmēt šādas diskusijas.

Kā ziņots, Saeima septembrī noraidīja Vējoņa iesniegto likumprojektu par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem. Iniciatīva paredzēja vairs nepiešķirt nepilsoņu statusu bērniem, kuri dzimuši Latvijā pēc 2018.gada 1.jūnija. Likumprojekta anotācijā norādīts, ka tā pieņemšana veicinās saliedētas un uz Latvijas tautas kopīgajām vērtībām balstītas Latvijas sabiedrības turpmāku attīstību.

Savukārt tiesībsargs Juris Jansons aicināja Vējoni nepieļaut tālākās diskusijas pārtraukšanu saistībā ar nepilsoņa statusa piemērošanas izbeigšanu bērniem. Jansons vēstulē Vējonim uzsvēris, ka prezidenta priekšlikums par nepilsoņa statusa piešķiršanas izbeigšanu bērniem vērtējams kā pozitīvs, jo Saeimas balsojums būtu bijis nozīmīgs solis valsts virzībā uz saliedētas sabiedrības izveidošanos un nostiprināšanos.

Top komentāri

latvietis
l
Ir tikai viens iemesls iesniegumam >75 lati barikāžu vīriem ! Lai vēlāk nebūtu jākaunas ! Bez barikādēm Latvija nekad nekļūtu Brīva !
ērce
ē
Vējonis ir spītīgs padomietis.
Latvietis.
L
Nākamaja sasaukuma Vējonis nebūs.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas