Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Vējonis: vēl ir daudz darāmā, lai Latvija kļūtu par sakoptāko vietu pasaulē

Lai Latvija līdz valsts 100 gadu dzimšanas dienai kļūtu par tīrāko un sakoptāko vietu pasaules kartē, vēl ir daudz darāmā sabiedrības izglītošanā, atkritumu apsaimniekošanas jomā un arī ieviešot depozīta sistēmu PET pudelēm, portālam Diena.lv norādīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

R.Vējonis pateicās visiem Lielās talkas dalībniekiem un aicināja iedzīvotājus arī ikdienā neaizmist par videi draudzīgu dzīvesveidu un rūpēm par tīru apkārtējo vidi.

Ministrs skaidroja, ka joprojām lielākā daļa atkritumu, kas talkā tiek savākti, ir PET pudeles. Tas kārtējo reizi apliecinot nepieciešamību ieviest depozīta sistēmu, atzīmēja R.Vējonis un izteica cerību, ka izdosies vienoties ar ražotājiem par risinājumu šajā jautājumā.

Viņaprāt, liela nozīme ir sabiedrības izglītošanai. Savukārt pašvaldībām būtu jānodrošina, lai iedzīvotājiem atpūtas vietās būtu ne tikai pieejami atkritumu konteineri, bet tie tiktu arī regulāri izvesti.

R.Vējonis kopā ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un padotības iestāžu darbiniekiem, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvjiem Lielajā talkā sakopa Daugavgrīvas dabas lieguma teritoriju Rīgā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas