Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

VIDEO: Zatlers rosina atlaist Saeimu

Valsts prezidents Valdis Zatlers savā sestdienas vakara uzrunā tautai rosināja atlaist 10. Saeimu.

"Ar šo lēmumu es gribu dot iespēju visiem cilvēkiem vienreiz pielikt punktu atsevišķu personu grupu patvaļai. Vienreiz jāpieliek punkts tam, ka mūsu kopīgi krātā bagātība nonāk ārvalstu ofšoros. Jāpieliek punkts, ka domājam vienu, runājam citu, bet darām vēl kaut ko citu, jāpieliek punkts šādai attieksmei pret mūsu cilvēkiem,” sacīja V.Zatlers.

Saeima ceturtdienas balsojumā, neļaujot veikt kratīšanas deputāta Aināra Šlesera dzīvesvietās, izrādīja necieņu un neuzticēšanos tiesu varas kompetencei, atzina V.Zatlers.

"Jaunajā Saeimā bija vairāk nekā 60 % jaunu seju. Cilvēki, kuri vēlējās būt aizrautīgi un ar degsmi kalpot Latvijai. Tagad Saeimā ir cits uzvedības, pieklājības kods. Saeimas ēka ir kļuvusi draudzīgāka sabiedrībai.
Taču galvenais uzdevums bija atmest tos niķus un stiķus, kas bija par pamatu lielajai uzticības plaisai starp sabiedrību un iepriekšējo Saeimu. Būsim godīgi, šo krīzi pārvarēt palīdzēja Latvijas cilvēki. Rodas jautājums - kā vārdā? Vai tiešām, lai vairotu oligarhu peļņu, lai ļautu apzagt savu valsti, vai tiešām, lai tiesiskums kļūtu par nenozīmīgu saukli? Mēs visi - gan jūs, gan es kā Valsts prezidents pārāk labticīgi vērojām dažu cilvēku grupu interešu izpausmes.  Noraudzījāmies un neko nedarījām. Situācija kļuva tikai sliktāka un sliktāka," norādīja prezidents.

Tādē,ļ pamatojoties uz Satversmes 48.pantu, prezidents sestdienas vakarā ierosināja parlamenta atlaišanu.

Satversmes 48.pants paredz, ka prezidentam ir tiesības ierosināt Saeimas atlaišanu. Ja prezidents ierosina Saeimas atlaišanu, ir jāizsludina referendums. Ja tajā vairāk nekā puse balsotāju izsakās par parlamenta atlaišanu, Saeima uzskatāma par atlaistu un jāizsludina jaunas vēlēšanas, kurām jānotiek ne vēlāk kā divus mēnešus pēc Saeimas atlaišanas.

Ja referendumā netiek atbalstīta parlamenta atlaišana, prezidents uzskatāms par atlaistu un Saeima vēlē jaunu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas