Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +13 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vienotība virzīs Zatleru prezidenta amatam, sola visas frakcijas atbalstu

Apvienība Vienotība oficiāli izvirzīs pašreizējo Valsts prezidentu Valdi Zatleru prezidenta amatam, žurnālistiem otrdien pēc prezidenta lasījuma Latvijas Universitātē apliecināja apvienības vadītāja Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa.

Viņa uzsvēra, ka "Vienotības" frakcijā vienbalsīgi ir izlemts atbalstīt Zatlera kandidatūru un apvienība izvirzīs viņa kandidatūru prezidenta amatam. Saeimas spīkere ir pārliecināta, ka par Zatleru balsos visi 33 frakcijas deputāti.

Kandidatūras prezidenta amatam jāiesniedz no 19. līdz 24.maijam, bet no 25.maija līdz 8.jūnijam ir jāorganizē prezidenta vēlēšanas.

Uz jautājumu par Zatlera izredzēm, ja būs vēl kāds kandidāts, Āboltiņa atbildēja, ka pašlaik ir tikai viens kandidāts – Zatlers. Savukārt, atbildot uz jautājumu, ja Zaļo un zemnieku savienība paliks nemainīga savā pozīcijā, vai trūkstošās balsis Zatlera atbalstam meklēs citur, Āboltiņa atgādināja, ka opozīcijā esošā "Par labu Latviju" ir paudusi atbalstu pašreizējam prezidentam. Taču viņa atkārtoja, ka bez Zatlera citu kandidātu pašlaik nav.

Saeimas priekšsēdētāja arī vērsa uzmanību uz to, ka uz prezidenta lasījumu otrdien Latvijas Universitātē bija atnākuši visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku pārstāvji.

Savukārt, vērtējot Zatlera lasījumu, Āboltiņa atzina, ka daudzas no prezidenta nosauktajām lietām jau ir valdības un Saeimas darba kārtībā. Tāpat valdība strādā pie tā, lai Latvijas ekonomika no stabilizācijas pārietu uz attīstību.

"Valsts prezidents analizēja situāciju, kāda ir, ļoti plašā spektrā, dažus jautājumus vairāk izvēršot, daļu mazāk, bet liela daļa jau ir valdības darba kārtībā," norādīja politiķe.

Viņa atzinīgi novērtēja Zatlera iniciatīvu runāt ar sabiedrību, ņemot vērā, ka plaisa starp politiķiem un sabiedrību joprojām ir pārāk liela. Vienlaikus Saeimas spīkere bija sagaidījusi no Zatlera to, lai viņš atgādinātu, cik svarīgs valstij ir katra cilvēka ieguldījums.

Savukārt pirmo reizi izskanējis izvērsts vērtējums, kā risināt demogrāfijas problēmas, sacīja Āboltiņa.

Jau vēstīts, ka Zatlers, iedibinot jaunu tradīciju, otrdien Latvijas Universitātē atskatījās uz četros gados paveikto un ieskicēja mērķus un prioritātes nākamajiem četriem prezidentūras gadiem, par galveno nosaucot demogrāfijas problēmas risināšanu.

Zatlers 16.martā paziņoja par gatavību kandidēt uz otro pilnvaru termiņu. Pagaidām "Vienotība" paudusi atbalstu Zatlera pārvēlēšanai, bet Zaļo un zemnieku savienības deputātu vidū viņam nav vienprātīga atbalsta.

Koalīcijas deputātu tikšanās ar Zatleru paredzēta 5.maijā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas