Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Visvairāk no Latvijas pilsonības atsakās par labu Krievijas pilsonībai

Cilvēki no pilsonības vai nepilsoņa statusa pārsvarā atsakās racionālu apsvērumu vadīti. Visvairāk atsakās par labu Krievijas pilsonībai, bet 2009.gadā Īrijā nav saņemts neviens iesniegums par atteikšanos no Latvijas pilsonības, šodien Saeimas atbildīgo komisiju informēja Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) pārstāvis.

Pilsonības likuma izpildes komisijas deputāti šodien noskaidroja, ka 2009.gadā no nepilsoņa statusa atteikušies vairāk cilvēku nekā Latvijas pilsonību ieguvuši naturalizācijas ceļā, informē Saeimas Preses dienests.

Pērn no nepilsoņa statusa labprātīgi atteikušies gandrīz 3000 cilvēku, bet nepilsoņa statuss atņemts 117 personām. Savukārt naturalizējušās teju divtūkstoš personu. Pagājušajā gadā no pilsonības atteikušies 277 cilvēki un ierosinātas 206 lietas par pilsonības atņemšanu.

Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) priekšnieka vietnieks Jānis Citskovskis skaidroja, ka cilvēki no pilsonības vai nepilsoņa statusa pārsvarā atsakās racionālu apsvērumu vadīti. Daudzi pieņem Krievijas pilsonību, jo tur, piemēram, sievietes var pensionēties jau 55 gadu vecumā. Tomēr ne visi ir pirmspensijas vecumā - puse cilvēku, kuri atteikušies no pilsonības, ir vecumā līdz 40 gadiem.

Daļa cilvēku nepaziņo par Krievijas pilsonības iegūšanu un tādā veidā saņem gan Latvijas, gan Krievijas pensiju. Taču viņiem jārēķinās, ka tas nav likumīgi un var nākties Latvijai atmaksāt saņemto pensiju, teica J.Citskovskis. Viņš piebilda, ka saskaņā ar Labklājības ministrijas datiem Latvijā vidējā pensija gan ir lielāka nekā Krievijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas