Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

VM neuzskata, ka Mozgim jāatkāpjas

Veselības ministrija (VM) neredz pamatu, kādēļ šobrīd no amata būtu jāatkāpjas Bērnu slimnīcas vadītājam Dzintaram Mozgim, _Dienai _sacīja ministrijā.

Jau vēstīts, ka kustība Lielie bērnu slimnīcai (Lielie), kas rīkojusi virkni pasākumu, lai uzlabotu situāciju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS), aicina slimnīcas valdei un valdes priekšsēdētājam Dzintaram Mozgim atkāpties no ieņemamā amata.

"Nav pieļaujama situācija, ka atbildīgās amatpersonas neuzņemas nekādu atbildību par slimnīcā notikušajām liela mēroga nelikumībām," teikts kustības paziņojumā.

Kā atgādina Lielie, kustība sākās ar ziņu, ka BKUS nodaļā trūkst termometru. Kāda mamma par pēdējiem četriem latiem bija spiesta iegādāties termometru, lai savam mazulim izmērītu temperatūru. Kustības pārstāvji ir satriekti, ka tajā pašā laikā slimnīcas vadībai kratīšanas laikā atsavināti 700 000 latu skaidrā naudā.

Lielie arī uzskata, ka steidzami būtu nepieciešama Valsts kontroles revīzija slimnīcā, lai konstatētu, vai bērnu ārstēšanai piešķirtie līdzekļi tiek izlietoti lietderīgi. Tāpat iniciatīvas dalībnieki pauž pārliecību, ka jaunajā BKUS valdē noteikti būtu jāiesaista sabiedrības pārstāvji, kas nodrošinātu līdzekļu izmantošanas caurspīdīgumu.

"Mēs uzskatām, ka sabiedrības palīdzība un atbalsts bērnu slimnīcai šobrīd ir īpaši nepieciešams - apzagti ir ne tikai bērni, apzagti jūtas viņu vecāki un slimnīcas kolektīvs. Tie cilvēki, kuri nesavtīgi ziedo slimnīcai savu darbu, naudu un laiku, šobrīd sniedz cerību, ka līdzjūtība un labestība uzvarēs melus un alkatību," paziņojumā raksta Lielie.

Tai pat laikā kustība norāda: par spīti iespējamajai slimnīcas līdzekļu izsaimniekošanai, Lielie turpinās savu darbību, sadarbojoties ar no BKUS neatkarīgu organizāciju – Bērnu slimnīcas fondu, kura paspārnē top Vecāku māja, kas tiek būvēta par cilvēku saziedotajiem līdzekļiem.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa un Bērnu slimnīcas fonda valdes locekle un Saulaino dienu organizatore Anna Muhka uzsver, ka Bērnu slimnīcas fonds ir neatkarīgs nodibinājums, kas regulāri sniedz finanšu atskaites Valsts ieņēmumu dienestam un masu medijos informē par līdzekļu izlietojumu. Tā darbības princips vienmēr ir bijis un būs nodrošināt atklātu informāciju par katru izlietoto latu. "Pēdējo dienu notikumi ap Bērnu slimnīcas celtniecības konkursiem un tajos iesaistītajiem cilvēkiem nevairo uzticību slimnīcai un ir sagādājuši lielu vilšanos arī mums," atzīst fonda pārstāves. "No sirds ceram uz jūsu vēlmi arī turpmāk palīdzēt Bērnu slimnīcai."

Lielo paziņojumu parakstījuši kustības pārstāvji Gints Knoks, Gunārs Klēģers, Kaspars Līcītis.

(papildināta ar pirmo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Bērnu slimnīcas fonda paziņojums

Cienījamie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas fonda draugi un atbalstītāji!

Mēs – Bērnu slimnīcas fonda cilvēki – jūtam pienākumu uzrunāt Fonda atbalstītājus, kas daudzu gadu garumā ziedojuši savus līdzekļus, mantu un laiku, lai Bērnu slimnīcas vide kļūtu draudzīgāka un patīkamāka. Pateicoties jūsu pūliņiem, šajos gados ir paveikts ļoti daudz – iekārtotas rotaļu istabas un bibliotēka, izveidots mūzikas terapijas kabinets, daudziem slimnīcas pacientiem apmaksāta ārstēšanās ārpus Latvijas, sarūpētas dažādas bērniem nepieciešamas lietas, sākot ar zīmuļiem līdz pat medicīniskajai aparatūrai, veikti remontdarbi, slimnīcā tikušas rīkotas izrādes, koncerti un talkas. Februārī ceram sagaidīt svarīga projekta noslēgumu – Saulaino dienu Vecāku mājas rekonstrukcijas pabeigšanu.

Pēdējo dienu notikumi ap Bērnu slimnīcas celtniecības konkursiem un tajos iesaistītajiem cilvēkiem nevairo uzticību slimnīcai un ir sagādājuši lielu vilšanos arī mums.

Vēlamies uzsvērt, ka Bērnu slimnīcas fonds ir neatkarīgs nodibinājums, kas regulāri sniedz finanšu atskaites Valsts ieņēmumu dienestam un masu medijos informē par līdzekļu izlietojumu. Tā darbības princips vienmēr ir bijis un būs nodrošināt atklātu informāciju par katru izlietoto latu. Fonds kopā ar iniciatīvu Lielie un Saulaino dienu rīkotājiem Bērnu slimnīcas pacientiem, vecākiem un personālam ir nodrošinājis milzīgu sabiedrības atbalstu. Mēs no sirds ceram uz jūsu vēlmi arī turpmāk palīdzēt Bērnu slimnīcai.

Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa
Bērnu slimnīcas fonda valdes locekle un Saulaino dienu organizatore Anna Muhka

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas