Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlera "nelielais pagaidu dzīvoklis" - 195 kvadrātmetrus plašs

Lai gan eksprezidents Valdis Zatlers vēlējās sev nelielu pagaidu dzīvokli, izvēlētā mitekļa kopējā platība ir 195 kvadrātmetri.

Eksprezidenta sekretāre Eva Orēniša pavēstīja, ka dzīvokļa nomas maksa, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, būs 820 latu. Taču šajā summā nav iekļauti vēl komunālie maksājumi.

Aģentūras BNS rīcībā esošās ziņas liecina, ka ziemā dzīvokļa izmaksas būs tuvu Ministru kabineta noteiktajai maksimālajai summai – 1200 latiem.

Orēniša norādīja, ka pašlaik Zatlera pagaidu dzīvesvietas izmaksas plānots segt no prezidenta kancelejas budžeta. Vienlaikus aģentūras BNS rīcībā esošā informācija liecina, ka izdevumus varētu segt no ietaupījumiem, kas ik gadu prezidenta kancelejai veidojas, vai arī prasīt papildu līdzekļus.

Zatlera dzīvoklis atrodas klusajā centrā. Vēl esot prezidenta amatā, Zatlers paziņoja, ka Ministru kabineta apstiprināto summu līdz 1200 latiem mēnesī uzskata par nesamērojami lielu. Tādēļ, lai taupītu valsts naudu, Zatlers lūdza viņam nodrošināt nelielu un lētāku pagaidu dzīvokli. Aģentūras BNSrīcībā esošā informācija liecina, ka Zatlers sākotnēji vēlējās dzīvokli, kas izmaksātu līdz 500 latiem.

Pagaidu telpas paredzēts izmantot arī darba vajadzībām, ņemot vērā, ka Zatlers kā bijušais Valsts prezidents turpinās pildīt vairākus sabiedriskos pienākumus – parasti bijušās valsts pirmās personas tiek aicinātas gan lasīt lekcijas, gan tikties ar nevalstiskajām organizācijām, studentiem, skolēniem, gan arī atbalstīt dažādus sabiedriskus projektus un kustības jeb patronāžas. 

Zatlers kopā ar domubiedriem 23.jūlijā arī nolēmis dibināt partiju – Zatlera Reformu partiju.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar valdībā nesen apstiprinātajiem noteikumiem nepārvēlētajam prezidentam ir tiesības uz valsts apmaksātu pagaidu dzīvesvietu, ko nodrošina Valsts prezidenta kanceleja. Dzīvesvietas izmaksas nedrīkst pārsniegt 1200 latu mēnesī.

Savukārt īpaši izveidota komisija vēl meklēs Zatleram valsts garantēto dzīvokli. Eksprezidentam ir tiesības arī uz automašīnu, apsardzi un sekretāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas