Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatleram jau notikušas vairākas individuālas tikšanās ar deputātiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers ar Latvijas Zaļās partijas (LZP) pārstāvjiem plānojis tikties 17.maijā; prezidentam jau notikušas individuālas sarunas ar atsevišķiem Saeimas deputātiem.

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa  apstiprināja, ka Valsts prezidents tiekas ar atsevišķiem parlamentāriešiem. "Valsts prezidents ir publiski paudis, ka ir gatavs tikties ar deputātiem atsevišķi vai grupās," norādīja Rassa.

Tomēr plašāk par plānotajām individuālajām sarunām ar atsevišķiem deputātiem Rassa nestāstīja, jo Zatleram ar tautas kalpiem nav vienošanās par šo tikšanos publiskošanu. Rassa vienīgi piebilda, ka šo sarunu laikā prezidents pārrunā deputātus interesējošos jautājumus.

Savukārt 17.maijā plānota tikšanās ar LZP pārstāvjiem, kuri līdz šim pauduši kritisku viedokli pret Zatleru, jo viņš atbalsta Visaginas atomelektrostacijas projektu Lietuvā.

Tikmēr nākamnedēļ prezidents tiksies ar opozīcijā esošajām Saeimas frakcijām. Otrdien paredzēta divu stundu ilga tikšanās ar apvienības "Saskaņas centrs" pārstāvjiem, trešdien - pusotru stundu ilga saruna ar "Par labu Latviju" (PLL) deputātiem, bet ceturtdien ieplānota divas stundas gara saruna ar Nacionālās apvienības Saeimas deputātiem. Visas šīs tikšanās notiks Saeimas Sarkanajā zālē aiz slēgtām durvīm.

Jau vēstīts, ka 5.maijā Zatlers tikās ar koalīcijā esošajām apvienībām - "Vienotību" un Zaļo un zemnieku savienību. Saruna ilga pusotru stundu un notika aiz slēgtām durvīm.

Līdz šim atbalstu Zatlera kandidatūrai paudusi "Vienotība" (33 balsis) un PLL (8 deputāti), kā arī daļa Zaļo un zemnieku savienības (ZZS). No ZZS 22 deputātiem pieci līdz septiņi deputāti ir kritiski pret Zatlera kandidatūru, viņu vidū, pēc ZZS frakcijas vadītāja Augusta Brigmaņa vārdiem, ir četri LZP biedri - Kārlis Seržants, Iveta Grigule, Ingmārs Līdaka un Rihards Eigims, kā arī atsevišķi deputāti, piemēram, Jānis Klaužs.

Vienlaikus Brigmanis apšauba, ka "Vienotībā" un PLL visi nobalsos par Zatleru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas