Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatleram pēdējā diena Valsts prezidenta amatā

Valsts prezidentam Valdim Zatleram ceturtdien, 7.jūlijā, beidzas pilnvaru termiņš Valsts prezidenta amatā.

UZZIŅA: Ieskats Valda Zatlera četru gadu laikā padarītajos darbos

Pēc pilnvaru beigām 8.jūlijā prezidentam gan vēl būs jāatgriežas Rīgas pilī, jo viņam svinīgā ceremonijā jānodod jaunievēlētajam prezidentam Andrim Bērziņam Rīgas pils atslēgas. Bērziņam arī paredzēta tikšanās ar Zatleru un prezidenta kancelejas darbiniekiem.

Zatleru Valsts prezidenta amatā ievēlēja 2007.gada 31.maijā. Pirms tam viņš strādāja par ārstu un kopš 1994.gada bija Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas vadītājs.

Šogad 16.martā Zatlers paziņoja, ka nolēmis kandidēt uz otro pilnvaru termiņu, viņš Latvijas Universitātē nāca klajā ar nākotnes skatījumu. Neilgi pirms prezidenta vēlēšanām uz šo amatu tika izvirzīts arī Saeimas deputāts eksbaņķieris Andris Bērziņš (tolaik – Zaļo un zemnieku savienība).

Saeima 2.jūnijā otrajā vēlēšanu kārtā par Valsts prezidentu ievēlēja Bērziņu. Tādējādi Zatlers kļuvis par pirmo Latvijas prezidentu vēsturē, kurš netiek pārvēlēts amatā uz otro pilnvaru termiņu. Vienīgi Gustavs Zemgals prezidenta amatā nostrādājis vienu pilnvaru termiņu, taču atkārtoti viņš uz šo amatu nepretendēja.

Zatlers ieies Latvijas vēsturē arī kā pirmais Valsts prezidents, kurš rosinājis Saeimas atlaišanu. To gan viņš izdarīja neilgi pirms savu pilnvaru beigām un prezidenta vēlēšanām – viņš 28.maijā Latvijas Televīzijā paziņoja, ka rosina parlamenta atlaišanu. Tautas nobalsošana par šo jautājumu būs 23.jūlijā, bet iespējamās Saeimas ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 17.septembrī.

Zatlers par saviem nākotnes plāniem sola paziņot pēc pilnvaru beigām. Vienlaikus izskanējusi informācija, ka Zatlera partijas dibināšanas kongress varētu notikt 17.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas