Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers neredz pazīmes Dombrovska valdības iespējamai krišanai

Patlaban nav pazīmju, kas liecinātu, ka Valda Dombrovska (JL) vadītā valdība nevarētu nostrādāt līdz nākamās Saeimas vēlēšanām, intervijā aģentūrai LETA sacīja Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Valsts pirmā persona uzskata, ka runas par to, ka Dombrovska valdība varētu krist pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas, ir spekulācijas. Tā kā valdības Latvijā ierasti tiekot gāztas budžeta pieņemšanas laikā, Zatlers domā, ka "ir jābūt nezin kādiem lieliem argumentiem, pilnīgi citiem argumentiem, lai radītu valdības nestabilitāti".

Pēc prezidenta teiktā, Latvijā ir nepieciešams nodrošināt pēctecību budžeta veidošanas procesā, un to savā ziņā paredzot arī ar starptautiskajiem donoriem parakstītā vienošanās.

Vienlaikus Zatlers vēl aizvien atturas komentēt Dombrovska valdības darbu, norādot, ka to varēs darīt vienīgi pēc budžeta pieņemšanas Saeimā. "Pēc tam šis vērtējums būs vienkāršs - pozitīvi vai negatīvi," skaidroja prezidents.

LETA jau ziņoja, ka Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) parlamenta frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pieļauj, ka Dombrovska valdība varētu tikt gāzta pēc nākamā gada budžeta pieņemšanas Saeimā.

"Moris savu darbu padarījis, moris var iet," iespējamo situāciju iepriekš raksturoja Brigmanis, gan atzīstot, ka ZZS nevēlētos šādas izmaiņas, ņemot vērā smago darbu, ko valdība paveikusi.

Brigmanis arī prognozēja, ka līdz budžeta pieņemšanai Dombrovska valdībai nekas nedraud, un arī valdības virzītais budžets, visticamāk, Saeimā tiks pieņemts bez būtiskām izmaiņām, precizētas tiks atsevišķas nianses.

ZZS politiķis norādīja, ka patlaban Saeimas kuluāros netiek runāts par valdības nomaiņu, taču šādas lietas parasti notiek ļoti strauji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas