Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Zatlers nozīmē jaunos Latvijas vēstniekus Somijā un Dānijā

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules jaunajiem Latvijas vēstniekiem Somijā un Dānijā, informē Prezidenta kanceleja. Turpmāk Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Somijas Republikā būs Juris Bone, bet mūsu valsts ārkārtējā un pilnvarotā vēstnieka amata pienākumus Dānijas Karalistē pildīs Gints Jegermanis.

Pasniedzot akreditācijas vēstules, Valsts prezidents jaunajiem vēstniekiem novēlēja daudz veiksmes jaunajā amatā un aicināja veltīt visus spēkus un enerģiju Latvijas valsts interešu pārstāvēšanai un ekonomiski tirdzniecisko attiecību veicināšanai ar abām skandināvu kaimiņvalstīm.Sarunā ar jauno vēstnieku Somijā J.Boni V.Zatlers uzsvēra, ka Latvijas uzņēmēju konkurētspējas celšanai kā pašmāju, tā ES vienotajā tirgū lieti noderētu somu uzņēmēju pieredze. Īpaši atzinīgi vērtējama Latvijas un Somijas pārtikas uzņēmēju pašreizējā sadarbība, iegūstot jaunus eksporta tirgus Somijā. Tāpat Latvija ir ieinteresēta Somijas investīciju piesaistē savai eksporta industrijai sektoros ar augstu pievienoto vērtību - _IT&T_, farmācijas un biotehnoloģiju jomā, kā arī padziļināt sadarbību ar Somiju tūrisma jomā.Savukārt ar Gintu Jegermani tika apspriestas Latvijas un Dānijas ekonomiskā sadarbība, kā perspektīvākās jomas minot tūrismu, transportu un loģistiku. Īpaša loma turpmākā abu valstu ekonomisko attiecību attīstībā varētu būt sadarbība kuģniecībā - laba ziņa Latvijai ir arī nozīmīgu Dānijas kuģniecības kompāniju _MAERSK_, _DFDS _vēlme aktivizēt darbību Baltijas reģionā, investējot ostu attīstības projektos. Valsts prezidents ar vēstnieku pārrunāja arī gaidāmo Kopenhāgenas klimata konferenci šī gada decembrī un Eiropas Savienības politiku klimata pārmaiņu seku mazināšanai.Citi jaunā vēstnieka darba uzdevumi būs darbs pie Latvijas Goda konsulāta izveides Grenlandē, kā arī Latvijas un Dānijas plašās un daudzveidīgās sadarbības turpināšana kultūrā un izglītībā.ĀM informē, ka pašreizējais Latvijas vēstnieks Somijā Einars Semanis un pašreizējais vēstnieks Dānijā Andris Razāns turpinās darbu diplomātiskajā dienestā, un norāda, ka viņu ieņemamie amati tiks precizēti vēlāk, raksta _LETA_.Zināms, ka E.Semanis varētu doties strādāt uz Varšavu, bet A.Razāns ieņems G.Jegermaņa vietu un kļūs par ĀM Plānošanas grupas vadītāju.Kā ziņots, šogad notiek vairāku Latvijas vēstnieku rotācijas. Vēl jāmainās vēstniekiem Zviedrijā, Polijā, Īrijā, Kazahstānā, Lielbritānijā, Austrijā, kā arī pastāvīgajam pārstāvim Eiropas Padomē.Izskanējis, ka uz Londonu dosies bijušais Valsts prezidenta kancelejas vadītājs, ĀM Divpusējo jautājumu direkcijas vadītājs Eduards Stiprais, viņa priekštecis Indulis Bērziņš darbu varētu turpināt Vīnē, bet līdzšinējais vēstnieks Austrijā Aivars Groza ieņemtu protokola priekšnieka amatu. Savukārt pašreizējais Latvijas vēstnieks Polijā Alberts Sarkanis turpmāk pildīs Latvijas pārstāvja Kazahstānā pienākumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas