Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Zatlers: sabiedrībā iestājies morāls pagrimums

Valsts prezidents Valdis Zatlers sestdien Aglonā piedalās lielākajos katoļu svētkos - Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkos. Viņš uzrunāja vairākus desmitus tūkstošus cilvēku, kas pulcējušies pie bazilikas. V.Zatlers dalījās savās pārdomās par valsti. Aptuveni trīs minūšu garajā uzrunā ticīgajiem viņš izvirzīja vairākus jautājumus, galvenokārt runājot par smago finanšu situāciju. Prezidenta uzrunu pārraidīja Latvijas televīzija.

Ir daudz jautājumu, kad piedzīvojam laikus, kad jāatkāpjas gan savā atalgojumā, gan tēriņos, gan labklājībā vairākus gadus atpakaļ, sacīja V.Zatlers. Viņš pauda, ka tas nav viegls uzdevums, bet rodas jautājumi, kāpēc esam bijuši tik negausīgi savos tēriņos un neesam domājuši par nebaltām dienām, kāpēc ar prieku tērējām svešu naudu, lai arī skaidri zinājām, ka īstus pamatus valstij un ģimenei liek sūrā un grūtā darbā nopelnītā pašu nauda.

“Kāpēc daži no mums, kā narkomāni alkatībā, nespēj atteikties vairot savu mantisko stāvokli uz valsts rēķina? Ir jāpajautā, kāpēc tie, kas strādā valsts darbā, ne vienmēr jūt atbildību par mūsu valsts cilvēkiem? Šādu jautājumu ir daudz,” atzina V.Zatlers. Valsts prezidents arī izvirzīja jautājumu, kāpēc daudzi no mums jūtas kā svešinieki savā valstī un kāpēc viņiem liekas, ka Latvija ir svešas varas veidota. Tas tā nav, viņš uzsvēra. “Ja meklētu abildes uz šiem daudzajiem jautājumiem, atbilde ir viena – mūsu sabiedrībā ir iestājies morāls pagrimums.” Šis prezidenta teiktais pūlī izraisīja aplausus.

Tomēr prezidents uzskata, ka šai situācijai ir zāles. Viņš teica, ka vairāk jādomā labas domas un jādara labi darbi, un jābūt lielākai ticībai. Tāpēc esam šeit kopā, lai lūgtos un stiprinātu savu ticību Dievam, sev, ģimenei un valstij, teica V.Zatlers.

(papildināta ar foto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas