Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers un Dombrovskis ar ārvalstu investoriem pārrunās Latvijas ekonomikas aktualitātes

Maija otrajā pusē, 19. un 20.maijā, notiks ikgadējā Latvijas augstāko amatpersonu un Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) augsta līmeņa tikšanās, kuras ietvaros ārvalstu investori tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Ministru prezidentu Valdi Dombrovski, lai pārrunātu Latvijas ekonomikas aktualitātes, informēja Valsts kancelejā.

Amatpersonas ar investoriem pārrunās makroekonomisko situāciju un nodokļu administrācijas uzlabošanu, publiskā iepirkuma procedūras, finanšu tirgus attīstību, kā arī transportu un loģistiku kā svarīgu nozari Latvijas konkurētspējas uzlabošanai.

19.maijā ĀIPL tiksies ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru un Stratēģiskās analīzes komisijas (SAK) pārstāvjiem, lai pārrunātu makroekonomikas un investīciju vides aktualitātes, nākotnes attīstības tendences un nepieciešamās reformas.

19.maija pēcpusdienā Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks paneļdiskusija "Latvijas jaunā realitāte: Vai demogrāfiskie un fiskālie ierobežojumi ietekmēs strukturālās reformas?", kuras mērķis ir rosināt sarunu par tautsaimniecības attīstību, izglītības sistēmu, kā arī labklājības un veselības aprūpes sistēmām valsts demogrāfiskās situācijas kontekstā. Diskusijas ietvaros ar Dānijas reformu īstenošanas pieredzi iepazīstinās ĀIPL augsta līmeņa tikšanās īpašais viesis – Orhūsas universitātes ekonomikas profesors Klauss Vastrups, kurš no 1987. līdz 1993.gadam vadīja Dānijas Ekonomikas padomi, bet no 1995. līdz 2002. strādāja Dānijas Ārpolitikas institūta valdē.

Savukārt 20.maijā notiks padomes augsta līmeņa tikšanās ar Ministru kabinetu, kuru vadīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Ārvalstu investoru padomes Latvijā augsta līmeņa tikšanās goda līdzpriekšsēdētājs "GE Money Bank" mātesuzņēmuma "General Electric" Ziemeļvalstu un Baltijas reģiona prezidents Hans Enoksons.

Tikšanās laikā ieskatu Latvijas pašreizējā ekonomiskajā situācijā sniegs ekonomikas ministrs Artis Kampars un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols, savukārt ĀIPL pārstāvji iepazīstinās ar savu redzējumu par aktualitātēm un iespējamiem uzlabojumiem valsts ekonomikā.  

Latvijas valdības un ĀIPL augsta līmeņa tikšanās notiek kopš 1999.gada. Valdības un ārvalstu investoru dialoga mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un sekmēt ārvalstu investīcijas Latvijā. Latvijas valdības un ĀIPL ikgadējās sanāksmēs piedalās ministri, augstākās amatpersonas un Ārvalstu investoru padomes Latvijā biedru uzņēmumu augstākie vadītāji, kuri pārrauga ārvalstu investīcijas Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas