Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

ZRP kā prioritāti drošības jomā piedāvā ekonomisko noziegumu apkarošanu

Zatlera reformu partija (ZRP) kā prioritātes drošības jomā piedāvā ekonomisko noziegumu novēršanu tautsaimniecībā, solot apkarot kontrabandu, izvairīšanos no nodokļu nomaksas un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. To šodien žurnālistiem sacīja ZRP izvirzītais kandidāts iekšlietu ministra amatam Rihards Kozlovskis.

Tāpat prioritātes būs narkotisko vielu nelegālās aprites un cilvēku tirdzniecības apkarošana.

Kozlovskis uzsvēra, ka konkurētspējīga Latvija var būt tikai droša Latvija un, ja nebūs drošības, tad nevar cerēt uz ekonomikas izaugsmi.

ZRP iekšlietu ministra amata kandidāts atzīmēja, ka šajos laikos vairs nav krasu robežu starp iekšējo un ārējo drošību un Latvija var saskarties ar jauniem apdraudējuma veidiem, kas saistīti ar "karstajiem punktiem" pasaulē, tehnoloģisko attīstību, tostarp kibernoziegumiem, migrāciju un klimata izmaiņām.

ZRP piedāvā noziegumus ne tikai apkarot, bet arī novērst pirms to izdarīšanas, veicot dažādus preventīvus pasākumus. Tie varētu būt sabiedrības iesaistīšana un izglītošana, racionāla un efektīva sabiedriskās kārtības modeļa izveide katrā pilsētā un novadā, kā arī policijas iecirkņu pilnvaroto dienesta ieguldījuma palielināšana. "Pašlaik šie pilnvarotie ne tik daudz nodarbojas ar prevenciju, cik raksta dažādas atskaites," skaidroja Kozlovskis.

Tāpat ZRP sola stiprināt tiesībsargājošo iestāžu profesionālo neatkarību, novēršot iestāžu darbības ietekmēšanu, kas saistīta ar politisko spiedienu, interešu konfliktiem un korupcijas riskiem.

Kozlovskis norādīja, ka iecerēts arī pilnveidot ārkārtas un krīžu situācijas novēršanas un pārvarēšanas sistēmas, padarīt konkurētspējīgāku tiesībsargājošo iestāžu darbinieku izglītību un celt viņu kvalifikāciju, pilnveidot glābšanas dienestu tālruņa 112 centru darbību, lai palīdzību varētu sniegt savlaicīgāk un efektīvāk, kā arī novērst funkciju dublēšanos jūras robežas apsardzē.

1969.gadā dzimušais Kozlovskis dzīvo Jūrmalā. 1993.gadā Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā viņš ieguvis sporta pedagoga kvalifikāciju, bet Latvijas Universitātē 2004.gadā viņš pabeidzis juristus. Pašlaik Kozlovskis strādā par juristu SIA "BBF Consulting".

Kozlovskis šodien žurnālistiem pastāstīja, ka viņš ar tiesībsargājošajām institūcijām bijis saistīts vairāk nekā 15 gadus, sākot no 1991.gada, kad iestājies 1.policijas bataljonā. Vēlāk Kozlovskis darbojies Drošības policijā, bijis NATO Rīgas Samita organizācijas biroja Drošības pasākumu koordinācijas nodaļas vadītājs. No aktīvā dienesta atvaļinājies pulkvežleitnanta pakāpē.

Kozlovskim nepieder nekustamie īpašumi un transportlīdzekļi. Viņa parādsaistības ir 60 000 eiro (42 000 latu) un 3000 latu, bet aizdevumos viņš izsniedzis 40 000 eiro (28 000 latu). Kozlovskim pieder "BBF Consulting" daļas 67 200 latu vērtībā. Skaidras un bezskaidras naudas uzkrājumu, kas pārsniegtu 500 latus, viņam neesot.

ZRP pagaidām nosaukusi Saeimas priekšsēdētāja amata kandidātu - eksprezidentu Valdi Zatleru, premjera amata kandidātu - Edmundu Sprūdžu, finanšu ministra amatam pieteikts Vjačeslavs Dombrovskis, izglītības un zinātnes ministra amatam - Roberts Ķīlis, bet labklājības ministra amatam - Jānis Ozoliņš. Kandidāts veselības ministra amatam varētu būt zāļu ražošanas kompānijas "GlaxoSmithKline Latvia" valdes priekšsēdētājs Dins Šmits, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas