Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega
ZZS, kura gada pirmajā pusē baudīja 20% vēlētāju atbalstu, nu varētu rēķināties vien ar 12,5% balsstiesīgo pilsoņu atbalstu

ZZS piedzīvo strauju reitingu kritumu

Sabiedriskās domas aptauja, ko pētījumu centrs SKDS veica decembra sākumā, proti, neilgi pēc budžeta pieņemšanas, liecina, ka reitings krities visām koalīcijas partijām. Tas gan nav pārsteigums, jo budžeta pieņemšanas process šogad bija zīmīgs ar asām diskusijām par tā dēvēto deputātu kvotu dalīšanu, kā arī ar haosu nodokļu politikas veidošanā, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.

"Visas koalīcijas partijas ir vairāk vai mazāk popularitāti zaudējušas. Protams, tās, kurām tā popularitāte bijusi lielāka, teorētiski varēja pazaudēt vairāk un arī ir vairāk pazaudējušas. Ja skatāmies uz opozīciju, tā ir savu popularitāti saglabājusi vai pat mazliet palielinājusi," norādīja SKDS vadītājs sociologs Arnis Kaktiņš.

Ja vēlēšanas notiktu rīt, par ZZS būtu gatavi balsot vien 12,5% aptaujāto vēlētāju. Zaļzemnieki piedzīvojuši visstraujāko reitingu kritumu - par 4,3%. Jāpiebilst, ka ZZS šī gada pirmajā pusē bija popularitātes virsotnē ar aptuveni 20% vēlētāju atbalstu. 

"Pirmo krīzi viņi piedzīvoja jau šī gada jūnijā, jo pirms tam popularitāte mūsu reitingos bija pat 20%, kas ir jau fantastiski labs rezultāts Latvijas apstākļiem - katrs piektais izvēlējās šo partiju. Jādomā, tas tiešām lielā mērā bija uzticības kredīts. Man ir grūti iedomāties, kam jānotiek, lai ZZS spētu atgriezties pie popularitātes rādītājiem, kādi bija gada pirmajā pusē," vērtēja Kaktiņš. 

"Loģiski, ka visi budžeta apstiprināšanas procesi, kļūdu labojumi nodokļu politikā un sistēmā, nevar neatstāt iespaidu uz partiju reitingiem, bet ir situācijas, kad pirmajā vietā ir jāliek tas, kā valsts tālāk attīstīties, nevis partiju reitingi," Latvijas Televīzijai norādīja no ZZS ievēlētais deputāts Kārlis Seržants.

Par ZZS koalīcijas partneriem Vienotību balsotu 4,5%, bet par Nacionālo apvienību - 7,4%. 

Savukārt opozīcijas partijas popularitāti saglabājušas vai pat nedaudz palielinājušas. Par Saskaņu decembrī būtu gatavi balsot 17,9% vēlētāju, par Latvijas Reģionu apvienību - 4,2%, bet par partiju No sirds Latvijai - 2,4%. Artusa Kaimiņa jaundibināto politisko spēku KPV LV atbalstītu 6,5%. 

Tiesa, vairāk nekā ceturtā daļa aptaujāto atzina, ka viņi īsti nezina, par kuru politisko spēku balsotu, ja vēlēšanas notiktu rīt. Tāpat 15,1% balsstiesīgo vēlēšanās nepiedalītos vispār.
 

Top komentāri

Alldo
A
Zaļais, kraupjainajs Zemes trollis.
komenti nav vajadzīgi ...
k
komenti nav vajadzīgi ...
Ir tāda suga - kuce.
I
Lai šo sugu raksturotu, nekas nav jāsaka.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas