Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ZZS vadīto Finanšu ministriju slavinošās reklāmās nesaskata slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nesaskata slēptu priekšvēlēšanu aģitāciju Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāves Danas Reiznieces-Ozolas vadīto Finanšu ministriju (FM) slavinošās reklāmās.

Kā noskaidroja aģentūra LETA, FM apmaksātās radio reklāmās tiek informēts par iedzīvotāju uzkrājumiem bankās, nodokļu ieņēmumiem un jauno automašīnu pārdošanu.

Vienā no Latvijas radio dzirdamajām reklāmām teikts: "FM informē: Nodokļu reforma veicinājusi būtisku kopbudžeta ieņēmumu pieaugumu. Šī gada pirmajā pusgadā nodokļu ieņēmumi būtiski pārsniedza izdevumu apmēru, veidojot pārpalikumu 477,7 miljonu eiro apmērā, kas par 247 miljoniem eiro pārsniedz iepriekšējā gada kopbudžetā esošo pārpalikuma apmēru. Aug ienākumi, aug Latvija!"

Iepazīstoties ar konkrētās reklāmas saturu, KNAB tajā nav konstatējis slēptās priekšvēlēšanu aģitācijas pazīmes, aģentūrai LETA apstiprināja KNAB.

KNAB priekšnieks Jēkabs Straume vakar Latvijas Radio atzina, ka, ja reklāmās iekļauta tikai un vienīgi kādas valsts pārvaldes iestādes veiktā sabiedrības informēšana par sasniegumiem, tad priekšvēlēšanu aģitācija tur nav saskatāma.

"Ja šeit ir saskatāma tikai un vienīgi kādas valsts pārvaldes iestādes sabiedrības informēšana par to, ko dara un kādi ir sasniegumi, tad būtu grūti teikt, ka šeit ir priekšvēlēšanu aģitācija. Ja šī [Priekšvēlēšanu aģitācijas] likuma normas un regulējums nav pārkāpts, nu tad pārkāpuma nav, lai arī kā varbūt varētu likties, ka ar šādu vienas pārvaldes iestādes sabiedrības informēšanu notiek aģitācija par iestādes politisko vadītāju," Latvijas Radio norādījis Straume.

Jau ziņots, ka 9.jūnijā Latvijā oficiāli sākās 120 dienu ilgais priekšvēlēšanu aģitācijas periods pirms rudenī paredzētajām Saeimas vēlēšanām.

Administratīvo resursu izmantošana priekšvēlēšanu aģitācijā ir aizliegta.

 

Top komentāri

Labais
L
LATVIJAS IEDZĪVOTĀJI ! INFORMEJU VISUS KA,,KNAB,,18 GADU VĒSTURĒ IR REALI IESEDINĀTS CIETUMĀ TIKAJ 1 POLITIĶIS. UN TAGAD ARĪ,KNAB,NESASKATA NEKADAS ĻAUNPRATĪBAS PRIKŠVĒLĒŠANU AĢITĀCIJĀ...KĀ ARĪ DAUDZU GADU GARUMĀ,,NESPĒJA,,SASKATĪT VALSTS AUGSTAKO AMATPERSONU IEGRIMŠANU KUKUĻOŠANAS BEZDIBENĪ,FINANŠU MAHINĀCIJĀS UNT.T. JAUTAJUMS..KAPĒC???KNAB KOPUMĀ IR VALSTS NOZIEDZĪGĀS MĀFIJAS SASTĀVDAĻA UN IR LABI APMAKSĀTA..,LAI KLUSĒTU.
KNAB ir padots premjeram (ZZS)
K
un viss!
Apčidrinskis
A
Valdoņi izmanto administratīvos resursus sevis slavināšanai. KNAB ir viens no resursiem. Bet slavēt nav par ko- Reizniecie ir izveidojusi nodokļu terora sistēmu, kurš grauj Latviju. ZZS ir jāaizvācas ar visām panckām.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas