Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

ZZS valdē lemjot par Jakānu, aktīvi diskutē Lembergs

Ceturtdien pēcpusdienā notiekošajā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes sēdē, kurā lemj, kāds būs ZZS viedoklis par finanšu ministra Einara Repšes (JL) rosināto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) šefa Dzintara Jakāna atbrīvošanu, piedalās arī Ventspils mērs Aivars Lembergs.Kā novēroja Diena, A.Lembergam ir ļoti konkrēta pozīcija, viņa izteicieni dzirdami arī aiz durvīm un viņš iestājas par E.

Repšes pozīcijas neatbalstīšanu un to, ka Dz.Jakāns amatā būtu jāatstāj. Savu viedokli A.Lembergs argumentē ar to, ka Dz.Jakānam izvirzītie pārkāpumi nav pamatoti.“Repšes personīgās antipātijas pret Jakānu nav arguments par atbrīvošanu,” bija dzirdams aiz durvīm un runātāja balss bija līdzīga A.Lemberga balsij. To, ka A.Lembergs piedalās sēdē, apstiprināja Gundars Daudze.

Kā vēstīts, Saeimas kuluāros tiek runāts par politisko tirgošanos starp Jauno laiku un ZZS, lai panāktu ZZS atbalstu VID ģenerāldirektora atbrīvošanai. No neoficiāliem avotiem noprotams, ka ZZS par atbalstu Dz.Jakāna atbrīvošanai prasa, lai Finanšu ministrija padarītu raitāku atsevišķu ar Eiropas Savienības struktūrfondu apguvi saistītu Ventspils ostas attīstības projektu virzību un lai VID ģenerāldirektora vietnieka nodokļu jomā un Nodokļu uzskaites un piedziņas pārvaldes direktora amatā netiktu apstiprināts konkursā izraudzītais advokāts Lauris Leja. Nepatika saistoties ar faktu, ka viņš vēl pērn vasarā lietā par 7,54 miljonu latu piedziņu pārstāvēja ZZS premjera kandidāta Ventspils mēra A.Lemberga oponenta Ventspils uzņēmēja Oļega Stepanova intereses.

Pēc valdes sēdes A.Lembergs noliedza, ka būtu tieši iestājies pret Dz.Jakāna atbrīvošanu, "aiz vienām vai divām durvīm var saklausīt visu ko". A.Lembergs uzskata, ka Dz.Jakāna atbrīvošanas lietu nedrīkst politizēt un ka pagaidām ZZS rīcībā nav bijuši pietiekami juridiski argumenti, lai atbalstītu E.Repšes pozīciju.

ZZS līderi Augusts Brigmanis un Raimonds Vējonis atzina, ka A.Lemberga piedalīšanās valdes sēdē ir normāla demokrātiska prakse, jo A.Lembergs pārstāv ZZS sadarbības partneri Ventspilij un Latvijai un ir tikai normāli diskutēt aiz slēgtām durvīm. Abi noliedza, ka Lemberga viedoklis būtu noteicošais.

ZZS valde ceturtdien vēl neizlēma vai ZZS ministri valdībā atbalstīs finanšu ministra rosināto Dz.Jakāna atbrīvošanu no amata.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas