Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Gada rīdzinieka balva piešķirta Aļonai Ostapenko

Rīgas domes balvu Gada rīdzinieks 2017 un goda rakstu šogad nolemts piešķirt tenisistei Aļonai Ostapenko par izciliem panākumiem augsta līmeņa tenisa sacensībās un par Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Balva tika pasniegta sestdien, 18. novembrī, Rīgas domes svinīgajā sanāksmē par godu Latvijas Republikas proklamēšanas 99. gadadienai. Pasākums notika atjaunotajā VEF Kultūras pilī, portālu Diena.lv informēja domē.

Rīgas domes goda raksts un balva par mūža ieguldījumu un uzticību Rīgai piešķirta Uļjanai Semjonovai. Savukārt Rīgas domes atzinības raksti tika pasniegti muzeja Rīgas Jūgendstila centrs direktorei Agritai Tipānei par jūgendstila kultūras vērtību uzkrāšanu, saglabāšanu un popularizēšanu un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē un mākslas zinātnes doktorei Annai Ancānei par 17. gs. otrās puses Rīgas arhitektūras un pilsētbūvniecības pētījumiem un Rīgas vārda popularizēšanu pasaulē.

Svinīgajā sanāksmē tika pasniegta arī Rīgas domes un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) balva. To saņēma LZA goda loceklis Guntis Gailītis par ieguldījumu Rīgas kultūras pieminekļu izpētē un kopšanā un Rīgas atpazīstamības veicināšanu pasaulē. Pretendentu šim apbalvojumam izvirza LZA.

Uz pašvaldības apbalvojumu Gada rīdzinieks var pretendēt jebkuras valsts piederības un tautības persona, kas sasniegusi 18 gadu vecumu un ar savu talantu un darbu ir veicinājusi Rīgas atpazīstamību un pievērsusi sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai.

Pretendentus apbalvojumam varēja pieteikt ikviens Rīgas iedzīvotājs.

Līdz šim apbalvojumu Gada rīdzinieks saņēmis Maestro Raimonds Pauls, diriģenti Romāns Vanags un Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis, hokeja treneris Jūliuss Šuplers, Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, māksliniece Džemma Skulme, mecenāti Ināra un Boriss Teterevi, kā arī Zaiga Gaile un Māris Gailis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas