Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Gaismas pils infrastruktūras būvniecības pirmā kārta izmaksās vairāk nekā 10 miljonus latu

Kultūras ministrija par 10,77 miljoniem latu, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli, slēgs līgumu par Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbiem, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publicētā informācija.

Gaismas pils infrastruktūras pirmās kārtas būvdarbus veiks pilnsabiedrība Nacionālā būvkompāniju apvienība.

Jau ziņots, ka Kultūras ministrija 3.janvārī izplatīja paziņojumu, kurā norādīja, ka ministrija pieņēmusi lēmumu par infrastruktūras pirmās kārtas būvdarbu iepirkuma pārtraukšanu un sarunu procedūras sākšanu, ņemot vērā valsts budžetā pieejamo līdzekļu apjomu LNB infrastruktūras izbūvei.

Savukārt biedrība Sabiedrība par atklātību - Delna ministrijas izvēlēto sarunu procedūras variantu no tiesiskā viedokļa uzskatīja par ļoti problemātisku, jo lēmums pārtraukt infrastruktūras būvniecības konkursu un sākt sarunu procedūru ar esošo būvnieku, pēc Delnas domām, bija ne tikai Delnas un Kultūras ministrijas noslēgtā līguma pārkāpums, bet arī, visticamāk, Publiskā iepirkuma likuma pārkāpums.

Kā informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Lolita Rūsiņa, sarunās, salīdzinot ar konkursa rezultātiem, ministrija ir ietaupījusi 1,45 miljonus latu, ieskaitot PVN.

Kā iepriekš norādīja Kultūras ministrija, lēmums pārtraukt Gaismas pils infrastruktūras būvniecības konkursu un sākt sarunas ar esošo būvnieku pieņemts, balstoties uz ekspertu un būvniecības procesu uzraugošo institūciju rekomendācijām, ņemot vērā valstisku nepieciešamību projektu pabeigt līdz 2013.gada nogalei.

LNB infrastruktūras pirmās kārtas būvdarbu iepirkuma konkurss tika izsludināts divas reizes, kura laikā tika saņemtas trīs sūdzības. Sākotnēji LNB infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbu konkursā par uzvarētāju tika pasludināta AS LX Grupa, kuras piedāvātā līgumcena bija 6 743 928 lati, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), savukārt LX Grupa piedāvātā līgumcena ar PVN bija 8 160 152 lati. Taču uzņēmums saistībā ar neatbilstību iepirkuma nosacījumiem vēlāk no konkursa tika izslēgts. Nākamo it kā saimnieciski izdevīgāko piedāvājumu iesniedza kompānija Merks, kas pārsniedz to summu, kuru var atļauties veltīt LNB infrastruktūras iepirkumam.

(ziņa papildināta ar 5.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas