Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Rīgas ūdens plāno par 7,8 mlj. latu būvēt dzeramā ūdens sagatavošanas staciju Baltezerā

Īstenojot Rīgas ūdenssaimniecības attīstības 4.kārtas projektu, pašvaldības SIA Rīgas ūdens izsludinājis iepirkuma konkursu ar slēgtu pretendentu atlasi par jaunas dzeramā ūdens sagatavošanas stacijas projektēšanu un izbūvi Baltezerā, Garkalnes novadā.

Plānots, ka dzeramā ūdens sagatavošanas stacijas ražība būs 28 000 kubikmetru diennaktī - tā paredzēta dzelzs un mangāna atdalīšanai dzeramajā ūdenī, izmantojot bioloģisko filtrācijas procesu.

Paredzamā līgumcena ir 7 781 500 latu bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), un iepirkuma izpildes termiņš būs 18 mēneši no iepirkuma līguma spēkā stāšanās dienas. Rīgas ūdenssaimniecības attīstības 4.kārtas īstenošanai piesaistīs Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums. Projekta administratīvās, finanšu un tehniskās vadības uzraudzību nodrošina Latvijas Republikas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), bet finansējuma saņēmējs projekta gaitā ir Rīgas ūdens.

Slēgta konkursa kandidātu atlases nolikums pieejams Rīgas ūdens mājaslapā. Potenciālie piegādātāji pieteikumus var iesniegt līdz 25.februāra plkst.12, Rīgā, Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī 1, 3.korpusā, 306.telpā, pieteikumus iesniedzot personīgi vai atsūtot pa pastu. Pieteikumu atvēršana notiks 25.februārī plkst.12 Rīgā, Zigfrīda Annas Meirovica bulvārī 1, Lielajā zālē.

Kā ziņots, projekta "Ūdenssaimniecības attīstība Rīgā" ceturtās kārtas laikā ir paredzēts paplašināt ūdensapgādes un kanalizācijas sistēmas Mārupē, Katlakalnā un Bolderājā, kā arī uzbūvēt un aprīkot jaunu dzeramā ūdens sagatavošanas staciju, kas atradīsies pazemes ūdensgūtnes "Baltezers-Zaķumuiža" teritorijā, Mazā Baltezera krastā.

Pērn martā Rīgas domē akceptēti grozījumi līgumā par ūdenssaimniecības attīstības projekta ceturtās kārtas īstenošanu, tādējādi atbalstot projekta finansējuma palielināšanu līdz 43,4 miljoniem latu, ieskaitot PVN, jeb kopumā par deviņiem miljoniem latu.

Līgums par Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda finansējuma piesaisti ūdenssaimniecības attīstības projekta ceturtās kārtas īstenošanai 2010.gadā noslēgts starp pašvaldības SIA Rīgas ūdens, Rīgas domi un VARAM, apstiprinot projekta kopējo vērtību 34,7 miljoni latu, no kuriem 14,5 miljonus nodrošinās ES Kohēzijas fonds, bet atlikušo finansējuma daļu - Rīgas dome un Rīgas ūdens.

Saskaņā ar līguma grozījumiem Rīgas dome projektā ieguldīs par diviem miljoniem vairāk jeb kopumā deviņus miljonus latu, neieskaitot PVN, bet Rīgas ūdens finansējums palielināts par septiņiem miljoniem latu un sasniegs 12 miljonus latu, neieskaitot PVN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas