Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Atzīmējot rudens sākumu, Brīvdabas muzejā svin Ražas svētkus

Svētdien no plkst.12 līdz 16 Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā norisināsies rudens saulstāvju un Ražas svētki, kuru laikā varēs baudīt dziesmas, dejas un Ražas svētku tirdziņu, informēja muzeja Izglītības un informācijas nodaļas pārstāve Kristīne Dzedule.

Brīvdabas muzeja Ražas svētki ir tradicionāls pasākums, kas iezīmē rudens sezonas sākšanos.

No plkst.12 Gadatirgus laukumā savus darinājumus piedāvās keramiķi, kokamatnieki un rokdarbnieki. Būs iespējams apskatīt un iegādāties zemnieku dārzos izaudzētos labumus, gaļas un zivju kūpinājumus, kā arī sieru. Varēs nopirkt arī medu, zāļu tējas un dažādus amatniecības izstrādājumus - groziņus sēņošanai un ogošanai, keramikas izstrādājumus un koka karotes.

Kamēr vieni tirgosies, citi varēs izlocīt kājas un balsis Lībiešu sētā. Ar muzikāliem priekšnesumiem apmeklētājus priecēs tautas deju ansambļi Degsme un Rīdzenieks, kā arī folkloras kopa Delve. Sarīkojumā piedalīsies arī Vidrižu folkloras kopa Delve, kas parādīs senās vedību paražas - līdzināšanu un mārtošanu.

Mazākos apmeklētājus Brīvdabas muzejā radoši izpausties mudinās zīļu un kartupeļu vīriņu darbnīca, bet izstāžu zālē būs apskatāma Māras Muižnieces mākslas skolas audzēkņu izstāde Piena teka.

Rudens saulstāvji iezīmē laiku, kad nakts un diena ir viena garuma. Pēc rudens sākuma nakts lēnām kļūst garāka par dienu. Šogad rudens iestājās 22.septembrī, taču muzejā šis notikums tradicionāli tiek svinēts tuvākajā svētdienā, kas šogad ir 23.septembris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas