Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte
Iedzīvotāji apvienojušies cerībā apturēt koku izciršanu pie Botāniskā dārza

Cīņa par kokiem Pārdaugavā

Botāniskā dārza apkārtnē plāno izcirst vairāk nekā 100 koku. Pret to iebilst apkārtnes iedzīvotāji, kuri, dienu pirms noslēdzas sabiedriskā apspriešana par koku izciršanu, rīkoja arī protesta akciju. Zemesgabalā Slokas ielā 43 paredzēts nocirst 43 kokus, savukārt Slokas ielā 45 – 61 koku. Šajā teritorijā plānots būvēt divas četrstāvu dzīvojamās ēkas.

Top komentāri

Margarēta
M
Atklāti sakot, šokē tas, ka tur iesaistījās arī vairāki politiķi. Ko tieši šie cilvēki vēlas panākt? Lai nožogota, nesakopta, degradēta privāta teritorija mūžam paliek tāda, kamēr cilvēki dzīvo, piedošanu, graustos. Paskatieties, ko piedāvā izīrēt un tirgo apkārtnes ūķos. Un kādu naudu atļaujas par to prasīt, jo normālu dzīvokļu Rīgā trūkst. Kā šādas akcijas ietekmēs citu graustainu, nolaistu teritoriju sakopšanu? Kurš parakstīsies tādas vietas iegādāties, zinot, ka viena prātiņā paviegla muzejtante var savākt savus twittera čomiņus un panākt, ka grausts, ūķis un saaugušie kārkli ir neaiztiekams svētums. Nekādā gadījumā nedrīkst radīt precedentu, ka šādā veidā ir iespējams pārvilkt svītru iespējai privātīpašniekam brīvi rīkoties ar savu īpašumu. Kas tālāk notiks? Ja es savā sētmalē izdomāšu izrakt vecos īrisus un to vietā iestādīt maijpuķes, arī kāds drīkstēs nākt ar plakātiem un glābt īrisusu? Manā īpašumā!!!
izcirstie pret neizcirstajiem
i
Pre koku izciršanu tur cīnās pilsētnieki, kuru mājokļi atrodas vietās, kur koki jau ir izcirsti nedaudz agrāk
Margarēta
M
Jautājums arī šīm personām, kam nekā labāka neatradās, ko brīvdienu rītā pasākt, jums tiešām šķiet normāli, ka Eiropas galvaspilsētā kā tādā slāvu sādžā praktiski pilsētas centrā aug alkšņi un kārkli? Ja jūs gribat tur zaļo zonu, tad vajag rosināt, lai pašvaldība to teritoriju nopērk, vai sameklēt kādus mecenātus, kas nopērk, novākt žogu, nocirst krūmus, nocirst alkšņus un apses un izveidot normālu rekeratīvo zonu. Kāds jums labums no tā, ka nožogota un jau no sākta gala apbūvei paredzēta, bet dažādu laiku maiņu dēļ tā arī neapbūvēta teritorija aizaug alkšņiem?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kavējas vilcieni Saulkrastu virziena līnijā

Piektdienas pēcpusdienā signalizācijas sistēmas traucējumu dēļ kavējas vilcieni Saulkrastu virziena dzelzceļa līnijā, liecina VAS Latvijas dzelzceļš (LDz) publiskotā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas