Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

FOTO: Pa Rīgu dodas zemās grīdas tramvajs

Ceturtdien _Rīgas satiksme _iepazīstināja ar jauno zemās grīdas tramvaju, kas pirmos pasažierus 6.tramvaja maršrutā varētu sākt uzņemt jau šīs vasaras sākumā. Kopumā Rīgai tiks piegādāti 20 zemās grīdas tramvaji, kurus izgatavojusi Čehijas rūpnīca Škoda.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) norāda, ka šis ir pirmais jaunais tramvajs pilsētas sabiedriskā transporta parkā kopš 1991.gada. "Lai arī šis ir visai dārgs tramvajs, tomēr, neapšaubāmi, tas ir jaunās paaudzes transports, kurā ir izmantotas jaunās tehnoloģijas, un tas ir ļoti ērts pasažieriem. Ceru, ka tas kalpos ilgi un pasažieri būs ar to ļoti apmierināti. Šis ir pirmais solis uz pilsētas tramvaju parka atjaunošanu, mums ir jāizvērtē visi plusi un mīnusi un jāņem tie vērā, pieņemot turpmākos lēmumus,” uzskata mērs.

Saskaņā ar līgumu, kas 2008.gadā noslēgts starp Rīgas satiksme un Škoda Transportation, līdz 2011.gada janvāra beigām Rīga saņems 20 zemās grīdas tramvajus. Līguma kopējā summa par tramvaja iegādi ir 52 miljoni eiro.

Škoda Transportation valdes priekšsēdētājs Tomašs Krseks stāsta, ka uz Latviju nogādāts pirmais zemās grīdas tramvajs, kas izgatavots speciāli Rīgai lietošanai uz tā saucamās plato sliežu platformas. "Tas bija ļoti interesants izaicinājums izgatavot Rīgas sabiedriskā transporta kustībai piemērotu tramvaju, jo mums bija jāņem vērā virkne pasūtītāja uzstādītu nosacījumu. Pirmie drošības testi apliecinājuši, ka tramvaja kvalitāte atbilst visaugstākajām prasībām un pirmos pasažierus tas varēs apkalpot jau šīs vasaras sākumā," viņš teic. T. Krseks norāda, ka pārējie 19 tramvaji Rīgai tiks piegādāti atbilstoši noslēgtajam līgumam.

Tramvajs ir videi draudzīgs transporta līdzeklis un viens no ātrākajiem sabiedriskā transporta līdzekļu veidiem. Kopējās tramvaja plūsmas vidējais ātrums Rīgā ir 16,49 km/h. Kopējais sliežu ceļu garums Rīgā ir 99,53 km, kopējais pieturvietu skaits - 244.

Jaunais zemās grīdas tramvajs kursēs 6.tramvaja maršrutā Radio loks – Jugla, un tā ietilpība ir 300 pasažieri. Jaunajam zemās grīdas tramvajam ir trīs savstarpēji savienotas sekcijas, invalīdu paceļamā platforma, kā arī speciālas gaisa vēdināšanas un kondicionēšanas iekārtas. Jaunais zemās grīdas tramvajs ir 31,64 metrus garš, un tas pilnībā aizvieto iepriekš izmantotās divu vagonu sakabes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas