Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Par degušo Hamaņa muižu Rīgas dome un Hamaņa muižas nomnieks cīnīsies tiesā

Konflikts starp Rīgas domi un Hamaņa muižas nomnieku — SIA Mono — turpmāk tiks risināts tiesā, jo tas atsakās atbrīvot kultūrvēsturiskās ēkas telpas, uzskatot par prettiesisku pašvaldības lēmumu lauzt nomas līgumu. Puses arī nespēj vienoties par muižas konservācijas darbu pabeigšanu.

Diena jau rakstīja, ka pašvaldība zemi Slokas ielā 41 uz 25 gadiem uzņēmumam iznomāja 1999.gadā ar nosacījumu, kas tas restaurēs XIX gadsimtā celto muižu, kas astoņos gados netika izdarīts. Tomēr lauzt līgumu dome izlēma tikai šā gada septembrī, dažas nedēļas pēc tam, kad ēkā izcēlās ugunsgrēks (vaininieki nav atrasti). Mono pret šo lēmumu iebilst, skaidrojot, ka uzņēmums ieguldījis naudu muižas vēsturiskajā un mākslinieciskajā inventarizācijā, kā arī restaurācijas projekta izstrādē.

"Mēs gribam iziet uz sarunām, taču ir daudzi jautājumi, uz kuriem dome neatbild," saka uzņēmuma pārstāvis Oļegs Krasiļņikovs, kā piemēru minot nepieciešamību vienoties par ēkas konservāciju. Mono apņemas veikt konservācijas darbus, ja pašvaldība tos oficiāli saskaņos, kā arī ar nosacījumu, ja tā atlīdzinās Mono iztērētos līdzekļus, pašvaldībai uzvarot tiesas procesā. "Tā ir demagoģija," uzskata domes īpašuma departamenta direktora p.i. Oļegs Burovs, uzsverot, ka līdz tiesas spriedumam muižas lietotājs ir Mono, kādēļ tam arī jāiekonservē ēka.

Pēc uzvaras tajā pašvaldība cer muižu pārdot izsolē, uzliekot par pienākumu jaunajam īpašniekam to restaurēt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas