Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Privātpersona bez konkursa iegūst tiesības par 10 000 latu montēt RPP uzņemtos video

Privātpersona Jānis Jekševics ieguvusi tiesības slēgt līgumu ar Rīgas Pašvaldības policiju (RPP) par tās uzņemto videomateriālu montāžu, kā arī sižetu filmēšanu par policijas sezonālajām aktualitātēm. Līdz gada beigām noslēgtais līgums paredz, ka privātpersona par paveikto darbu saņems 10 230 latu bez pievienotās vērtības nodokļa.

RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane norādīja, ka par šo iepirkumu netika rīkots konkurss, bet gan "B daļas iepirkums, kas ļauj iepirkuma komisijai uzaicināt pretendentus un, izvērtējot piedāvājumus, izvēlēties izdevīgāko".

Vaicāta, kādi bija pretendentu izvēles kritēriji un pēc kādiem principiem RPP izvēlējās vērsties pie konkrētiem pretendentiem, Tīmane sacīja: "Uzrunājām vairākus, kas darbojas video apstrādes, filmēšanas un arī sociālo mediju jomā. Atsaucās divi, no kuriem izvēlējāmies ar pieredzi tiesībsargājošo institūciju specifikā un lētāko."

Oficiālais iepirkuma līguma nosaukums ir "Par Rīgas Pašvaldības policijas rīcībā esošo videomateriālu apstrādi, montēšanu un rediģēšanu un īsu skaidrojošu video materiālu veidošanu". Lūgta skaidrot, kas uzvarētājam saskaņā ar līgumu būs jādara, Tīmane pastāstīja, ka līgums līdz šī gada beigām paredz policijas rīcībā esošo videomateriālu - gan no operatīvā transporta, gan no pilsētas videonovērošanas - apstrādi, montēšanu atbilstoši personu datu aizsardzībai, lai ar šo materiālu palīdzību informētu sabiedrību par likumpārkāpumiem, Rīgā pieņemtajiem un aktuālajiem normatīviem, kas jāievēro, un arī par policijas darbu.

Tāpat paredzēts veidot arī skaidrojošos sižetus, ievērojot RPP aktualitātes - gan sezonāla rakstura, gan konkrētu problēmu aktualizēšanās gadījumā, lai iedzīvotājus informētu, brīdinātu, pievērstu uzmanību drošības lietām.

Tīmane piebilda, ka videomateriāli tiek ievietoti RPP mājas, kā arī RPP kontos vairākos sociālajos tīklos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas